ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Perrotis College φοιτητές από ΗΠΑ και Καναδά στο πλαίσιο του Study Abroad
26. 06. 2018

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Study Abroad που διοργανώνει το Perrotis College, φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά, (Iowa State University, University of Calgary, University of Illinois at Urbana-Champaign, University of Central Missouri, University of Arkansas) επισκέπτονται το campus για διάστημα έξι εβδομάδων με σκοπό τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά projects. Οι φοιτητές λαμβάνουν ακαδημαϊκές μονάδες (credits) για τις εργασίες τους τις οποίες μεταφέρουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τα οποία προέρχονται. Όλα τα projects έχουν σχεδιασθεί και επιβλέπονται από καθηγητές του Perrotis College με στόχο τη διερεύνηση πρακτικών θεμάτων για κάθε ειδικότητα και τη μεγιστοποίηση της  ακαδημαϊκής εμπειρίας των φοιτητών.

Οι φοιτητές Διεθνούς Επιχειρηματικότητας διερευνούν τις πιθανότητες αύξησης των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων στην αγορά των ΗΠΑ. Τα συμπεράσματα στηρίζονται σε ευρήματα πρωτογενούς έρευνας (συναντήσεις με εκπρόσωπους της βιομηχανίας, μεταποιητές, εξαγωγείς κ.α.) καθώς και σε δευτερογενή στοιχεία. Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Τοπίου εξετάζουν τις προοπτικές επέκτασης της επανάχρησης του ανακυκλωμένου νερού, σχεδιάζουν την ολοκλήρωση της ζώνης των πεζών καθώς και τη μεταφορά της κεντρικής πύλης του campus. Φοιτητές της Κτηνιατρικής Επιστήμης εξετάζουν διεξοδικά την επίδραση της εγκατάστασης και του εμβολιασμού στην ανάπτυξη νεαρών ζώων κατά τον απογαλακτισμό. Οι φοιτητές της Τεχνολογίας Τροφίμων διερευνούν το ποσοστό διατήρησης των φυτοχημικών (μόρια των φυτών που προάγουν την υγεία) και των αντιοξειδωτικών ουσιών κατά την επεξεργασία νωπών φρούτων (κεράσια) και παραγωγή γλυκού κουταλιού, ένα από τα βασικά είδη επιδορπίου στη Μεσογειακή διατροφή. Τέλος, οι φοιτητές της Γεωπονικής Κατεύθυνσης ασχολούνται με το μακροχρόνιο ερευνητικό έργο του πειραματικού ελαιώνα του Perrotis College και αξιολογούν επιδράσεις αγρονομικών εισροών (άρδευση, λίπανση, πυκνότητα φύτευσης) στις αποδόσεις δυο ποικιλιών ελιάς (Αμπελίνας και Κορωνέικης).

Παράλληλα με την έρευνά τους, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε πλήθος δράσεων οι οποίες τους επιτρέπουν να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική παράδοση, ιστορία και πολιτισμό. Εκτός από ξεναγήσεις σε μουσεία, μνημεία και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές απολαμβάνουν κρουαζιέρες στη Χαλκιδική και στις Σποράδες, ορειβασία στον Όλυμπο, διάφορες εκδρομές κα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X