ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η Μεσογειακή διατροφή στο ερευνητικό μικροσκόπιο του Perrotis College
22. 10. 2018

Η Μεσογειακή διατροφή είναι από τις υγιεινότερες του κόσμου και η UNESCO αναγνωρίζει ότι «είναι μια κοινωνική πρακτική, ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσης, πρακτικών και παραδόσεων, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, μέσα στο χρόνο και στο χώρο, παραμένοντας στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα».

Γενικότερα, η Μεσογειακή διατροφή δεν περιλαμβάνει κάποια συγκριμένα πιάτα, αλλά κάποιους γενικούς κανόνες όπως κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και προϊόντων ολικής  άλεσης, περιορισμό του κόκκινου κρέατος, των επεξεργασμένων τροφών και των κορεσμένων λιπαρών και την ευρεία χρήση ελαιολάδου.  Είναι πλέον γνωστό ότι μειώνει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις, την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, την υπέρταση, τον διαβήτη τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο, τις νευρολογικές ασθένειες όπως Πάρκινσον και Αλτζχάιμερ και πολλών άλλων ασθενειών του δυτικού τρόπου ζωής. Το 2013, η UNESCO αναγνώρισε τη Μεσογειακή διατροφή ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Στο Perrotis College η Μεσογειακή διατροφή βρίσκεται στο ερευνητικό μικροσκόπιο όλων των τμημάτων, καθένα από την σκοπιά του. Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων εκτός από τη Μεσογειακή διατροφή επικεντρώνει την έρευνά του και στην επεξεργασία των συστατικών της. Μάλιστα, μία από αυτές –σε προκαταρτικό επίπεδο- απέδειξε ότι το γλυκό του κουταλιού διατηρεί αρκετά μεγάλες ποσότητες από τα αντιοξειδωτικά του φρέσκου φρούτου, επιβεβαιώνοντας ότι η Μεσογειακή διατροφή συμπεριλαμβάνει και την επεξεργασία των τροφίμων.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X