ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Καινοτομία και έρευνα στο Perrotis College
22. 10. 2018

Κύρια αποστολή του Perrotis College, είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές του. Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, με σκοπό την άριστη εκπαίδευση των σπουδαστών και την προετοιμασία τους για επαγγελματική σταδιοδρομία ή για περαιτέρω σπουδές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σπουδαστές του Perrotis College συμμετέχουν ενεργά στις ερευνητικές δράσεις των καθηγητών τους, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Το Perrotis College διατηρεί και αναπτύσσει συνεχώς τις συνεργασίες του με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με σκοπό την εκπαίδευση, τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και την παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Οι διεθνείς συνεργασίες του Perrotis College περιλαμβάνουν και την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε φοιτητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ (UC Davis Καλιφόρνια, Texas A&M, University of Minnesota, University of Illinois, Iowa State University, Worchester Polytechnic Institute, University of Georgia, κα). Στην Ευρώπη, ενδεικτικά, το Perrotis College διατηρεί συνεργασίες με το Wageningen UR (Ολλανδία), το University of Padova (Ιταλία) και το University of Lille (Γαλλία). Ερευνητικά προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία και με ελληνικά πανεπιστήμια όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων υλοποιούνται και σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου.

Στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College η έρευνα αφορά στην ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω αλλοιώσεων στα τρόφιμα, στην ανάπτυξη βιοαποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας και στην αξιοποίηση υποπροϊόντων, στην ιχνηλασιμότητα/βελτίωση ελληνικών παραδοσιακών ποικιλιών και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων. Οι καθηγητές και ερευνητές του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-περιβαλλοντικών Συστημάτων έχουν να επιδείξουν αξιόλογο ερευνητικό έργο στις εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, στην ψηφιακή χαρτογράφηση εδαφών και φυτών, στα καινοτόμα υδροπονικά συστήματα, στην εφαρμογή βιοτεχνολογιών και στη μελέτη αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών της Μεσογειακής χλωρίδας. Στο τμήμα Διεθνούς Επιχειρηματικότητας το ερευνητικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και την αποδοχή τους από τις διεθνείς αγορές, στις προσπάθειες διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και στις συνήθειες των καταναλωτών.

Οι καθηγητές, οι σπουδαστές και οι ερευνητές του Perrotis College εξετάζουν «πρακτικά» ζητήματα και προκλήσεις που απασχολούν τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα, συνεισφέροντας στην προσπάθεια επίλυσής τους. Η διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, εκτός από τις παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και τις δημοσιεύσεις σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά, γίνεται και μέσα από στοχευμένες ημερίδες και συναντήσεις που διοργανώνονται στο Perrotis College με συμμετοχή παραγωγών, φορέων, άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εκπροσώπων της βιομηχανίας.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X