ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Μεταπτυχιακές Σπουδές   /   M.Sc. Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων
Μεταπτυχιακές Σπουδές
M.Sc. Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων

To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων, είναι ένα ακαδημαϊκό και ερευνητικό πρόγραμμα επικεντρωμένο στην εκπαίδευση και κατάρτιση επιστημόνων τροφίμων και ποτών, οι οποίοι ειδικεύονται στον ποιοτικό έλεγχο και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής.

Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν σε μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα και διεθνώς ή να δραστηριοποιηθούν ως επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα στοχεύει να ενσταλάξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που απαιτούνται για να εξελιχθεί ο απόφοιτος στον αγρο-διατροφικό τομέα καθώς και τις κρίσιμες δεξιότητες και προοπτικές για την ανέλιξή του.

Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω ενός συνδυασμού διαδραστικής διδασκαλίας στην τάξη και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (blended model), εργαστηριακά project, στοχευμένες επισκέψεις και συμμετοχή σε έρευνα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται είτε μέσω του διαδικτύου (σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση) είτε στην τάξη τις απογευματινές ώρες καθημερινά και τα σαββατοκύριακα, προσφέροντας στους εργαζόμενους σπουδαστές απαραίτητη ευελιξία.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του προγράμματος στηρίζονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

Ακαδημαϊκή διδασκαλία
Το ακαδημαϊκό μέρος του προγράμματος δεν αποσκοπεί μόνο στη θεωρητική κατάρτιση αλλά και την έμπρακτη εφαρμογή της γνώσης. Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College προσφέρει τα πιο σύγχρονα πλαίσια ακαδημαϊκής σκέψης για να βοηθήσει τους σπουδαστές να προσαρμόσουν το διδακτικό υλικό στις δικές τους απαιτήσεις. Το μαθησιακό περιβάλλον συνδυάζει την δια ζώσης διαδραστική διδασκαλία με την εξ αποστάσεως, γεγονός που προσφέρει ευελιξία στους εργαζόμενους σπουδαστές, όπου χρειάζεται.

Πρακτική κατάρτιση
Το πρόγραμμα ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στους σπουδαστές να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις ευκαιρίες σε όλα τα σημεία της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Το πρόγραμμα προσφέρει εξατομικευμένη επιστημονική κατάρτιση στον κάθε σπουδαστή, και οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να επικεντρωθούν και να αποκτήσουν επιστημονικές γνώσεις σε συγκεκριμένο προϊόν διατροφής της επιλογής τους. Επιπλέον, οι σπουδαστές επικοινωνούν με επαγγελματίες του κλάδου και ενημερώνονται για τις αναδυόμενες προκλήσεις και τις λύσεις που βρήκαν για να τις ξεπεράσουν. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις βοηθούν τους σπουδαστές να επεκτείνουν όχι μόνο τις γνώσεις τους για τη βιομηχανία αλλά και να διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι.

Ερευνητικό Πρόγραμμα
Στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους, οι σπουδαστές ασχολούνται με την έρευνα σε ένα αντικείμενο που τους ενδιαφέρει ώστε να εφαρμόσουν τη γνώση που έχουν αποκομήσει στην πράξη. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν τα εξής:

  • Επίδραση του χρόνου συγκομιδής στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου που παράγεται από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής
  • Επίδραση της αποθήκευσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου που παράγεται από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής
  • Ενθυλάκωση προβιοτικών μικροοργανισμών σε συστήματα εγκλεισμού με τη χρήση βιοπολυμερών και χαρακτηρισμός αυτών
  • Χρήση τεχνολογίας υπερήχων ως εναλλακτικού τρόπου παστερίωσης
  • Φυσικοχημικές ιδιότητες πηκτών φυτικών πρωτεϊνών και διερεύνηση της χρήσης αυτών ως υποκατάστατα κρέατος
  • Εφαρμογές τεχνικών γονιδιωματικής και χαρακτηρισμός του Lactobacilli από ζυμούμενες επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής
  • Ιnνίνο εξέλιξη και αναγνώριση κυρίαρχων βακτηριακών κοινοτήτων σε φυσικές ζυμωμένες ελληνικές επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής: Έκφραση γονιδίων που εμπλέκονται σε μεταβολικές οδούς
  • Φυσική διακύμανση του δευτερογενούς μεταβολισμού των εδώδιμων ελληνικών οικοτύπων του κρίταμου (Crithmum maritimum)
  • Ανάλυση των συστημάτων διαχείρισης κινδύνων και εφαρμογή αυτών σε κρέας και προϊόντα κρέατος
  • Η συνδυασμένη επίδραση του χυμού ροδιού και της συσκευασίας στη διάρκεια ζωής του χοιρινού κρέατος
  • Βελτίωση του θρεπτικού προφίλ προϊόντων κρέατος με τη χρήση ινουλίνης και β-γλυκανών ως λειτουργικών συστατικών

Δίκτυο συνεργασιών
Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανίες τροφίμων & ποτών, αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, όσον αφορά τη συνεργασία σε ερευνητικά projectκαι τη δημιουργία γνώσης. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με αποφοίτους, εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας και μέντορες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις προσφέρουν την ευκαιρία διεύρυνσης του δικτύου των σπουδαστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή ομάδας σπουδαστών στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας της Ολλανδικής Πρεσβείας Orange-grove για το Agri-Food MasterClass το 2020 στη Θεσσαλονίκη (orangegrove.eu).

Για το ενημερωτικό φυλλάδιο, πατήστε εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Χειμερινό εξάμηνο

·       Επιχειρηματικότητα

·       Μέθοδοι έρευνας και διαχείριση δεδομένων

·       Καινοτόμες Τεχνολογίες για Βιώσιμα Γεωργικά Συστήματα

·       Βιοπληροφορική και γονιδιωματική

·       Μάρκετινγκ τροφίμων και ανάπτυξη επωνυμίας 

·       Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων 

 

Εαρινό εξάμηνο

·       Ανάπτυξη νέων προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης

·       Οργανοληπτική αξιολόγηση και δομή τροφίμων

·       Ακαδημαϊκή Έρευνα

·       Εφαρμοσμένη Νομοθεσία τροφίμων και συσκευασία (Επιλογή)

·       Εξειδικευμένη Διατροφή (Επιλογή)

·       Πρακτική Άσκηση (Επιλογή)

 

Καλοκαιρινό εξάμηνο

·       Ερευνητική διατριβή 

·       Ανάλυση κινδύνων και διαχείριση κρίσεων 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Σε αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο και ευέλικτο πρόγραμμα οι σπουδαστές θα αποκτήσουν δεξιότητες και βασικές γνώσεις που απαιτούνται για επαγγελματική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε βιομηχανίες τροφίμων: στη Διαχείριση Ασφάλειας και Διασφάλιση Ποιότητας, σε τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, σε εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων και σε τμήματα προμήθειας πρώτων υλών. Οι απόφοιτοι θα μπορούν επίσης να εργάζονται ως επιχειρηματίες, ανεξάρτητοι σύμβουλοι και εκπαιδευτές στον αγρο-διατροφικό τομέα.

Επιπροσθέτως, οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν μεταβιβάσιμες δεξιότητες, επιτρέποντάς τους να αναζητήσουν εργασία και σε άλλους τομείς.

Οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για διεθνή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, θα έχουν την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση για να ακολουθήσουν Διδακτορικές Σπουδές (Ph.D.) σε διεθνή κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X