Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία και βιοτεχνολογία.
Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.
Οι απόφοιτοι του Perrotis College της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο.
Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων εξαρτάται από τις ορθές γεωργικές πρακτικές, την επιτυχή επεξεργασία, τον ασφαλή χειρισμό και τη σωστή αποθήκευση όλων των ειδών τροφίμων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και πολλές άλλες δημιουργούν ζήτηση για εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο τους στον πολύπλοκο και διαρκώς εξελισσόμενο τομέα των τροφίμων.
Ειδικοί του τομέα δηλώνουν ότι η μακροπρόθεσμη ευημερία της βιομηχανίας τροφίμων εξαρτάται από την ύπαρξη εκπαιδευμένων επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τεχνικά καταρτισμένους επαγγελματίες και το Perrotis College παρέχει στους σπουδαστές του τις γνώσεις και δεξιότητες που θα χρειαστούν για να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη.
Η ειδικότητα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» παρέχει μια ευρεία κατανόηση της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων συνδυάζοντας θεωρητική και πρακτική γνώση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να επιλέξει την επαγγελματική σταδιοδρομία που του ταιριάζει σύμφωνα με την ειδικότητά του.
Οι σπουδαστές που θα ακολουθούσουν το BSc (Hons) στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων θα είναι σε θέση να:
-
Επιδεικνύουν γνώσεις των φυσικοχημικών ιδιοτήτων και της θρεπτικής αξίας των τροφίμων
-
Εξετάζουν τις αρχές διατήρησης και συσκευασίας των τροφίμων και την εφαρμογή τους σε μια σειρά από βασικά προϊόντα διατροφής
-
Περιγράφουν της μικροβιολογικές αρχές σε σχέση με την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και το χειρισμό τους
-
Συσχετίζουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων με διατροφικές απαιτήσεις και να συζητήσουν τις βασικές βιοχημικές και φυσιολογικές αρχές των τροφίμων και της διατροφής
-
Χρησιμοποιούν μια σειρά από δεξιότητες τεχνολογίας πληροφοριών και μαθηματικών / στατιστικής
-
Εντοπίζουν και να αξιολογούν τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή σε όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και την εφαρμογή αυτών
-
Επιδεικνύουν γνώση του επιλεγμένου πεδίου σε βάθος
-
Αξιολογούν κριτικά τις σύγχρονες προσεγγίσεις και τεχνολογίες στον τομέα
-
Σχεδιάζουν και να εκπονούν ερευνητικά έργα σε σχετικό τομέα.
Κατεβάστε εδώ το φυλλάδιο.
CURRICULUM
1st Year
Environment and Climate Change
10credits
Principles of Biology
10credits
Basic Mathematics
10credits
Introductory Composition
10credits
Information System Skills
10credits
English Language I
10credits
Sustainability & Society
10credits
Mediterranean Diet: Science & Culture
10credits
Introduction to Information System
10credits
Introduction to Academic Writing
10credits
Public Speaking & Business Communication
10credits
English Language II
10credits
2nd Year
General and Organic Chemistry
10credits
Food Raw Materials
10credits
Principles of Microbiology and Toxicology
10credits
Mathematics and Research Methodology
10credits
Food Marketing
10credits
Applied Microbiology
10credits
Introduction to Biochemistry
10credits
Introduction to Physical Chemistry
10credits
Principles of Food Chemistry
10credits
Food Preservation and Processing Technology
10credits
Academic and IT skills
20credits
3rd Year
Processing Technology
10credits
Microbiological Examination of Food
10credits
Nutrition
10credits
Applied Food Law
10credits
Statistical Techniques in Research
10credits
Advanced Biochemistry: Enzymes & Metabolism
10credits
Sensory Analysis of Food
10credits
Dairy Technology
10credits
Chemical Analysis of Food
10credits
Cereal and Baking Technology
10credits
Meat Technology
10credits
Food Engineering and Waste Management
10credits
4th Year
Applied Food Safety
10 credits
Applied Food Biochemistry
10 credits
Contemporary Nutrition
10 credits
Applied Quality Management
20 credits
Advanced Food Product Development
20 credits
Food Biotechnology
10 credits
Industrial Work Experience *
10 credits
Current Issues in Food and Nutrition *
10 credits
Research Project
30 credits
*Students can choose one of the two courses