ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Προπτυχιακές Σπουδές   /   Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων
Προπτυχιακές Σπουδές
Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων
Η Τεχνολογία Tροφίμων σχετίζεται με την επεξεργασία και μεταποίηση πρώτων υλών τροφίμων σε ασφαλή, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα και ελκυστικά τελικά προϊόντα. Η Τεχνολογία Τροφίμων αξιοποιεί και ενσωματώνει την εφαρμογή πολλών τεχνολογικών επιστημών όπως τεχνολογία υλικών, μηχανική, τεχνολογία εργαστηριακών οργάνων, γεωπονία, συσκευασία  και βιοτεχνολογία.
 
Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διάφορες συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.
Οι απόφοιτοι του Perrotis College της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία των τροφίμων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο.
 
Η υγεία και η ευημερία των ανθρώπων εξαρτάται από τις ορθές γεωργικές πρακτικές, την επιτυχή επεξεργασία, τον ασφαλή χειρισμό και τη σωστή αποθήκευση όλων των ειδών τροφίμων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και πολλές άλλες δημιουργούν ζήτηση για εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο τους στον πολύπλοκο και διαρκώς εξελισσόμενο τομέα των τροφίμων.
 
Ειδικοί του τομέα δηλώνουν ότι η μακροπρόθεσμη ευημερία της βιομηχανίας τροφίμων εξαρτάται από την ύπαρξη εκπαιδευμένων επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τεχνικά καταρτισμένους επαγγελματίες και το Perrotis College παρέχει στους σπουδαστές του τις γνώσεις και δεξιότητες που θα χρειαστούν για να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη.
 
Η ειδικότητα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» παρέχει μια ευρεία κατανόηση της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων συνδυάζοντας θεωρητική και πρακτική γνώση.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στον κάθε  σπουδαστή να επιλέξει την επαγγελματική σταδιοδρομία που του ταιριάζει σύμφωνα με την ειδικότητά του. 
 
Οι σπουδαστές που θα ακολουθούσουν το BSc (Hons) στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων θα είναι σε θέση να:
  • Επιδεικνύουν γνώσεις των φυσικοχημικών ιδιοτήτων και της θρεπτικής αξίας των τροφίμων
  • Εξετάζουν τις αρχές διατήρησης και συσκευασίας των τροφίμων και την εφαρμογή τους σε μια σειρά από βασικά προϊόντα διατροφής
  • Περιγράφουν της μικροβιολογικές αρχές σε σχέση με την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και το χειρισμό τους
  • Συσχετίζουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων με διατροφικές απαιτήσεις και να συζητήσουν τις βασικές βιοχημικές και φυσιολογικές αρχές των τροφίμων και της διατροφής
  • Χρησιμοποιούν μια σειρά από δεξιότητες τεχνολογίας πληροφοριών και μαθηματικών / στατιστικής
  • Εντοπίζουν και να αξιολογούν τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή σε όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και την εφαρμογή αυτών
  • Επιδεικνύουν γνώση του επιλεγμένου πεδίου σε βάθος
  • Αξιολογούν κριτικά τις σύγχρονες προσεγγίσεις και τεχνολογίες στον τομέα
  • Σχεδιάζουν και να εκπονούν ερευνητικά έργα σε σχετικό τομέα.

Κατεβάστε εδώ το φυλλάδιο.

 

Μαθήματα

CURRICULUM

1st Year

Environment and Climate Change

10credits

Principles of Biology

10credits

Basic Mathematics

10credits

Introductory Composition

10credits

Information System Skills

10credits

English Language I

10credits

Sustainability & Society

10credits

Mediterranean Diet: Science & Culture

10credits

Introduction to Information System

10credits

Introduction to Academic Writing

10credits

Public Speaking & Business Communication

10credits

English Language II

10credits

 

2nd Year

General and Organic Chemistry

10credits

Food Raw Materials

10credits

Principles of Microbiology and Toxicology

10credits

Mathematics and Research Methodology

10credits

Food Marketing

10credits

Applied Microbiology

10credits

Introduction to Biochemistry

10credits

Introduction to Physical Chemistry

10credits

Principles of Food Chemistry

10credits

Food Preservation and Processing Technology

10credits

Academic and IT skills

20credits

 

3rd Year

Processing Technology

10credits

Microbiological Examination of Food

10credits

Nutrition

10credits

Applied Food Law

10credits

Statistical Techniques in Research

10credits

Advanced Biochemistry: Enzymes & Metabolism

10credits

Sensory Analysis of Food

10credits

Dairy Technology

10credits

Chemical Analysis of Food

10credits

Cereal and Baking Technology

10credits

Meat Technology

10credits

Food Engineering and Waste Management

10credits

 

 4th Year

Applied Food Safety

10 credits

Applied Food Biochemistry

10 credits

Contemporary Nutrition

10 credits

Applied Quality Management

20 credits

Advanced Food Product Development

20 credits

Food Biotechnology

10 credits

Industrial Work Experience *

10 credits

Current Issues in Food and Nutrition *

10 credits

Research Project

30 credits

*Students can choose one of the two courses

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες