ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Υποστήριξη Σπουδαστών
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Υποστήριξη Σπουδαστών

To Perrotis College ακολουθώντας τις αρχές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προσφέρει μία σφαιρική ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία: Ακαδημαϊκή, Φοιτητική ζωή και οικοτροφειακή εμπειρία. Οι υπηρεσίες φοιτητικής υποστήριξης του Perrotis College έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν τους φοιτητές με τη φιλοσοφία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Βελτιώνοντας την καθημερινότητα, τις δεξιότητες μάθησης, χτίζοντας σχέσεις και οικοδομώντας ένα υποστηρικτικό σύστημα. Το όραμας μας είναι να προετοιμάσουμε νέους ανθρώπους που θα γίνουν καλύτεροι πολίτες του κόσμου, θα συνεισφέρουν στο περιβάλλον και θα γίνουν μελλοντικοί ηγέτες οι οποίοι σεβόμενοι τους γύρω τους θα σκέφτονται έξω από τα καθιερωμένα.

Ακόμη το Perrotis College είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κολλεγίων και Φοιτητικών Εστιών, European university colleges Association (EucA). Ο EucA προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στους φοιτητές μας, όπως επαγγελματική εξέλιξη μέσα από τυπικές ή άτυπες δραστηριότητες και διαδικασίες μάθησης, εργασιακή απασχόληση, δεξιότητες, παγκόσμια κινητικότητα, υπευθυνότητα αλλά και ευκαιρίες να ταξιδέψουν σε πολλούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς. 

Πρόγραμμα βοηθών Φοιτητικής Εστίας

  • Η ζωή στην φοιτητική εστία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την άνεση και το μοντέρνο ύφος του κτιρίου και των δωματίων. Προωθεί την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη σεβόμενη την διαφορετικότητα. Οι φοιτητές που μένουν στις εγκαταστάσεις του χτίζουν ομαδικό πνεύμα μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά ταξίδια. Οι φοιτητές υποστηρίζονται από τον συντονιστή Φοιτητικής  ζωής. Υπάρχουν επίσης δύο φοιτητές βοηθοί, οι οποίοι είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι. Η φοιτητική εστία Aliki Perroti βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συνδυάζει δωμάτια και εύχρηστους κοινόχρηστους χώρους που μπορούν να υποστηρίξουν εκπαιδευτικές δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Τα δίκλινα δωμάτια είναι με ύφος σουίτας είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα έπιπλα, μπάνιο, θέρμανση και ψύξη και ασύρματο internet. Το κάθε δωμάτιο έχει δικό του μπαλκόνι και η αρχιτεκτονική του κτιρίου εξασφαλίζει προστασία από τον ήλιο το καλοκαίρι αλλά και επαρκή φωτισμό κατά τους χειμερινούς μήνες. Στους χώρους της εστίας υπάρχουν πλυντήρια με εικοσιτετράωρη πρόσβαση, αυλή μπροστά και πίσω, σαλόνι για χαλάρωση και συναντήσεις, ταράτσα και εστιατόριο, όπου προσφέρεται ένα γεύμα την ημέρα. Τέλος το εστιατόριο λειτουργεί και ως καφετέρια που είναι εξοπλισμένη με οθόνες τηλεόρασης, δορυφορική τηλεόραση και ηχοσύστημα.   

Φοιτητική ζωή (δραστηριότητες πέρα από τον οδηγό σπουδών, ταξίδια και ομάδες)

  • Όλο το προσωπικό του Perrotis College είναι εκπαιδευμένο να μπορεί να υποστηρίξει τους φοιτητές έξω απο την τάξη, να βεβαιώσει την ασφάλεια τους, να οργανώσει δραστηριότητες και εκδρομές. Τα Club και οι εκδρομές ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου

Πρόγραμμα Μεντόρων

  • Το πρόγραμμα καθοδήγησης του Perrotis College αποτελείται από φοιτητές που λειτουργούν ως  πρότυπα στη φοιτητική κοινότητα και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ομαλή μετάβαση και συμπερίληψη των πρωτοετών φοιτητών, καθώς και των φοιτητών που σπουδάζουν με το πρόγραμμα “Study Abroad” στην κοινότητα του κολεγίου Perrotis.

Οι μέντορες-φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες επικοινωνίας.

Οι μέντορες-φοιτητές παρέχουν συμβουλές, υποστήριξη και λειτουργούν ως πρότυπα για τους νεότερους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια και καθοδήγηση. Οι προκλήσεις με τις οποίες ασχολούνται μπορεί να είναι δυσκολίες μετάβασης στο πανεπιστήμιο-ενηλικίωση, προβλήματα με το φόρτο των μαθημάτων, κοινωνικά θέματα (πίεση από συνομηλίκους για να πιει ή να καπνίσει κάποιος), οικογενειακά προβλήματα και άλλες εντάσεις που μπορεί να προκύψουν. Τέλος, ένας συνομήλικος μέντορας μπορεί απλά να είναι ένας φίλος από την πρώτη στιγμή.

 

Πρόγραμμα Ακαδημαϊκού βοηθού

  • Οι ακαδημαϊκοί βοηθοί είναι υποστηρικτές της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του Perrotis College που υποστηρίζουν τη διαδικασία της μάθησης.

Οι φοιτητές μέσα από τον ακαδημαϊκό βοηθό μπορούν να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία, να ανταλλάξουν πληροφορίες αλλά και να πάρουν ανατροφοδότηση. Οι ακαδημαϊκοί βοηθοί δεν είναι ειδικοί αλλά είναι έμπειροι φοιτητές μέλη της κοινότητας έτοιμοι να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν τη διαδικασία της μάθησης και της συμμετοχής.

Υγεία και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη

  • Ένας σχολικός ψυχολόγος μέλος της ομάδας του Perrotis College είναι πάντα στη διάθεση των φοιτητών για να τους υποστηρίξει γνωστικά-μαθησιακά αλλά και ψυχοκοινωνικά με στόχο την καλή ψυχική υγεία των φοιτητών. ΟΙ φοιτητές έχουν τη δυνατότητα για ατομικές συναντήσεις σχετικά με τη διαχείριση άγχους, κοινωνικά ζητήματα αλλά και διαχείριση συγκρούσεων.
  • Όλες τις καθημερινές υπάρχει διαθέσιμος γιατρός στις εγκαταστάσεις του Perrotis College και αν υπάρξει ανάγκη οι φοιτητές μπορούν να παραπεμφθούν στο κέντρο υγείας Θέρμης ή σε κάποιο κοντινό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Σεμινάρια φοιτητών

  • Σε εβδομαδιαία βάση προσφέρονται σεμινάρια για το κάθε ακαδημαϊκό έτος. Είναι σεμινάρια μίας ώρας μέσα στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα. Τα θέματα τους έχουν στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών και λεπτών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο σύγχρονο κόσμο.

Αθλητισμός

  • Στις εγκαταστάσεις υπάρχει το Αθλητικό κέντρο “Labbouise” που αποτελείται από εσωτερικό και εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου, τένις αλλά και όργανα γυμναστικής με βάρη. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα  να γυμναστούν αλλά και να διασκεδάσουν ανάμεσα στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις κρατώντας τόσο το μυαλό όσο και το σώμα υγιή. 
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X