Λίγο πριν την ανακοίνωση των μέτρων περιορισμού σε σχέση με τον COVID19, δύο φοιτητές του κολλεγίου Perrotis εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων, που έλαβε χώρα στο Zάγκρεπ της Κροατίας από 9 έως 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Κροατικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου.
Η Ιφιγένεια Λογοθέτη, τριτοετής φοιτήτρια στη διαχείριση αγροπεριβαλλοντικών συστημάτων, και ο Διονύσης Καλομοίρης, τριτοετής φοιτητής διεθνούς επιχειρηματικότητας, συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης, η οποία είχε θέμα: Ευκαιρίες για Νέους της Υπαίθρου - Πώς να διασφαλίσεις την Αειφορία στις Κοινότητες της Υπαίθρου σε όλη την ΕΕ;. Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε ομάδες εργασίας, με θέματα όπως η αναγνώριση της άτυπης εκπαίδευσης, η διάδωση του youth work, η ποιοτική απασχόληση, οι ευκαιρίες για τους νέους των αγροτικών περιοχών, παρουσιάσεις και επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ζάγκρεμπ. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic.
Η συμμετοχή των νέων έγινε κατόπιν πρόσκλησης από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας μας, ενώ στην προετοιμασία των παιδιών συνέβαλε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας. Τους συνολικά τρεις Έλληνες συμμετέχοντες συνόδευσε ο κος Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Τμήματος Β’ Παρακολούθησης Περιφερειακών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Η εμπειρία αυτή χαρακτηρίστηκε και από τους δύο σπουδαστές του Perrotis College ως πολύ σημαντική.
Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EuropeDirect Κεντρικής Μακεδονίας», όπως κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τη Χ.Α.Ν.Θ, το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, τις αντίστοιχες Αντιδημαρχίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και την Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, εκδηλώσεις στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά, προκειμένου να διασωθεί αυτός ο ιστορικός τόπος!
Η σημασία της ένταξης του πρασίνου, την φύσης και των πάρκων στη ζωή μας αποτελεί το επίκεντρο της πρόσφατα (20 May 2020) προτεινόμενης Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα 2030 της ΕΕ, στο πλαίσιο της νέας Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη. Συγκεκριμένα η στρατηγική για τη βιοποικιλότητα για το 2030 αναγνωρίζει τα πολύπλευρα οφέλη της βιοποικιλότητας για την κοινωνία και ευρύτερα για τη ζωή στον πλανήτη μας. Η πρόσφατη πανδημία του ιού COVID19 ανέδειξε τη σχέση μεταξύ της υγείας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας και τα ανάμεσα στα κύρια μηνύματά της είναι η αύξηση των προστατευόμενων περιοχών, η μείωση χρήσης των φυτοφαρμάκων και η αύξηση του αριθμού των δέντρων!
Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά, φροντίζοντας τους Κήπους του Πασά. Επικοινωνούμε, ενημερώνουμε συνεργαζόμαστε και συμμετέχουμε το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης και μοιράζουμε αρωματικά φυτά.
Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκεται στο πάρκο και θα παρέχει ενημερωτικό υλικό και πληροφόρηση από τις 10:00 έως τις 11:00 για τη νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη, τη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα και τη δημόσια διαβούλευση της ΕΕ για το κλίμα, τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις.
Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου ΕΔΩ