ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ο Δρ.Νίκος Κυρίτσης, Provost στο Perrotis College
25. 05. 2021

Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των Η.Π.Α., ξεκάθαρο όραμα και με μεγάλη διάθεση έργου και προσφοράς, ο Δρ.Νίκος Κυρίτσης έχει αναλάβει καθήκοντα Provost στο Perrotis College. 

Ο Δρ.Κυρίτσης έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης στο πανεπιστήμιο McNeese State University, στην Λουιζιάνα των Η.Π.Α.. Από το 2006 έως το 2019, ήταν Κοσμήτορας του Κολεγίου Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών και από το 2010 έως φέτος εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Συνεργασία Βιομηχανίας-Εκπαίδευσης. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας Σπουδαστών. Ακόμη, υπηρέτησε ως Εκτελεστικός Διευθυντής για την προσέλκυση φοιτητών και την ανάπτυξη σε προγράμματα STEM καθώς και προσωρινός Διευθυντής του γραφείου Ερευνητικών Υπηρεσιών και Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Από το 2008 κατείχε τη θέση καθηγητή Μηχανολογικής Μηχανικής. Από το 1987 έως το 1999, δίδαξε στα Wright State University, The Ohio State University, University of Texas Pan American, University of Texas at Brownsville, University of Texas at Austin και Austin Community College.

O Δρ. Κυρίτσης κατέχει πτυχία στη Φυσική και τη Φυσική Μηχανική από το πανεπιστήμιο Wright State των Η.Π.Α., μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μηχανολογική Μηχανική από το The Ohio State University των Η.Π.Α. και διδακτορικό δίπλωμα στη Μηχανολογική Μηχανική από το University of Texas at Austin των Η.Π.Α.. Συμμετείχε σε πλήθος συνεδρίων και εκπαιδεύσεων και διαθέτει εκτενές ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις.

Σε συνέντευξή του παρουσιάζει το όραμα του για το Perrotis College, απαντά στο ερώτημα αν θα προστεθούν νέα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, αναφέρεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Perrotis College και αποκαλύπτει τα οφέλη για τους σπουδαστές του Perrotis College από την πιστοποίηση NECHE, την οποία διεκδικεί το ίδρυμα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιο είναι το όραμά σας για το Perrotis College;

Το όραμά μου είναι να γίνει το Perrotis College ένα ευρέως γνωστό όνομα, συνώνυμο της ποιοτικής εκπαίδευσης που οδηγεί τους αποφοίτους του σε επιτυχημένες καριέρες στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Εύχομαι ότι μια μέρα μια τυπική οικογένεια θα είναι διατεθειμένη να διαθέσει τους οικονομικούς πόρους ώστε το παιδί του να σπουδάσει στο Perrotis College, γνωρίζοντας ότι η επιλογή αυτή θα του δώσει πολύ καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης ή μετεκπαίδευσης από οποιοδήποτε άλλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο τρόπος που το PerrotisCollegeμπορεί να το καταφέρει αυτό είναι μέσω μια συνεχούς και τεκμηριωμένης επιτυχίας των αποφοίτων του στον επαγγελματικό στίβο.

Θα προστεθούν νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα;

Προς το παρόν, όχι. Τα δύο τελευταία χρόνια, το Perrotis College εισήγαγε δύο νέα προπτυχιακά (Περιβαλλοντική Επιστήμη και Ψηφιακό Μάρκετινγκ) και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση). Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εδραιωθούν αυτά τα προγράμματα, να αυξηθούν οι σπουδαστές που τα επιλέγουν, να εξασφαλιστεί η ακαδημαϊκή τους ποιότητα και να διασφαλιστεί η απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Φυσικά, ποτέ δεν σταματάμε να διερευνούμε ευκαιρίες για νέα προγράμματα που μπορεί να υπάρχουν στην αγορά και τα οποία αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουμε.

Με λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στο εξωτερικό, ποιο ήταν το κίνητρο για να επιστρέψετε στην Ελλάδα και να αναλάβετε Provost του Perrotis College;

Έφυγα από την Ελλάδα ακριβώς μετά το Λύκειο. Κράτησα επαφή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και ποτέ δεν εγκατέλειψα τον όνειρο της επιστροφής. Μετά από 39 χρόνια στις Η.Π.Α. και περίπου 30 χρόνια εμπειρίας στην ανώτατη εκπαίδευση, ήταν η κατάλληλη στιγμή να γυρίσω πίσω όσο είμαι ακόμα παραγωγικός, δημιουργικός και αποτελεσματικός. Θα ήθελα να περάσω τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου εκμεταλλευόμενος την εμπειρία που κέρδισα στην Αμερική ώστε να βοηθήσω το Perrotis College να αναπτυχθεί χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Θα ήθελα το Perrotis College να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για σπουδαστές ώστε να μη χρειαστεί να φύγουν στην Αμερική όπως εγώ. Θα ήθελα να δω αποφοίτους του Perrotis College να έχουν αντίκτυπο με τη δουλειά ή την έρευνά τους στην Ελλάδα και να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η διοίκηση του Κολλεγίου μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά για να εκπληρώσω την αποστολή του ιδρύματος και να ανταποκριθώ στους στόχους του.

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Perrotis College;

Το νούμερο ένα πλεονέκτημα του Perrotis College είναι το αφοσιωμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο και κατηρτισμένο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η εκπαίδευση είναι ένας επαγγελματικός τομέας άμεσα συνδεδεμένος με τους ανθρώπους. Οι σπουδαστές του Perrotis College έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται από εμπνευσμένους καθηγητές που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν πέρα από τα καθορισμένα καθήκοντά τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τεχνολογίες στο πεδίο τους.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι οι εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Μέσω σημαντικών δωρεών και χάρη στην ικανότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού να εξασφαλίζει επιχορηγήσεις, το Κολλέγιο μπόρεσε να χτίσει νέες εγκαταστάσεις και να ανακαινίσει τις παλαιότερες. Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν αίθουσες και εργαστήρια εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, σε ένα περιβάλλον που προωθεί τη συνεργατική μάθηση και το ευχάριστο κλίμα.

Το τρίτο πλεονέκτημα είναι η ικανότητα του Perrotis College να συνδέει τους αποφοίτους του με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Μέσα στα χρόνια, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο συνεργατών που πιστεύουν στην εκπαιδευτική ποιότητα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του και που είναι διατεθειμένοι να συμβουλεύσουν τους σπουδαστές, να τους προσφέρουν δυνατότητες πρακτικής άσκησης, να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες, να προσλάβουν αποφοίτους και, μερικές φορές, να διδάξουν μαθήματα σύμφωνα με τα προσόντα και την τεχνογνωσία τους.

To Perrotis College βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης από τον φορέα New England Commission of Higher Education (NECHE). Ποιο θα είναι το όφελος από την εξασφάλισή του;

Η ποιότητα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων αποτελούσε πάντοτε ζήτημα υψίστης σημασίας για το Perrotis College. Η επίτευξη της πιστοποίησης από το NECHE θα διαβεβαιώσει σπουδαστές, γονείς και το ευρύ κοινό ότι το Perrotis College πληροί ένα σύνολο προτύπων που ακολουθούν εκατοντάδες ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Η.Π.Α.. Η πιστοποίηση ανώτατης εκπαίδευσης στην Αμερική είναι μια διαδικασία αξιολόγησης από ομότιμους. Στην ουσία, η πιστοποίηση από το NECHE θα αποτελέσει επικύρωση από ειδικούς της ανώτατης εκπαίδευσης των Η.Π.Α. ότι τα πτυχία του Perrotis College έχουν ποιότητα και υψηλά επιχειρησιακά πρότυπα. Η πιστοποίηση θα επιστρέψει στους σπουδαστές του Κολλεγίου να μεταφέρουν προπτυχιακές πιστωτικές μονάδες και να αναζητήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα στις Η.Π.Α.. Επίσης, θα επιτρέψει σε φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Perrotis College και να μεταφέρουν αυτές τις πιστωτικές μονάδες στο πανεπιστήμιό τους, καθιστώντας, έτσι, την κινητικότητα σπουδαστών ανάμεσα στις δύο χώρες πολύ πιο εύκολη.  

Ο Δρ.Νίκος Κυρίτσης, Provost στο Perrotis College
Ο Δρ.Νίκος Κυρίτσης, Provost στο Perrotis College
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-21 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες