ΕΡΕΥΝΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ   /   Υπηρεσίες για Ιδιώτες & Επιχειρήσεις   /   Ιδιωτική Χρηματοδότηση
Υπηρεσίες για Ιδιώτες & Επιχειρήσεις
Ιδιωτική Χρηματοδότηση

Bodossakis Foundation– Thought for Food

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, σχεδίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργεί συνθήκες υγιούς ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη παραγωγών, μικρών επιχειρήσεων και συνεργατικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή πέντε κατηγοριών προϊόντων με αποδεδειγμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα: την ελιά και τα παράγωγά της, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και συγκεκριμένα είδη φρούτων και λαχανικών: τα φασόλια, τις πιπεριές Φλωρίνης και το κάστανο.

Η Σχολή έχει αναλάβει την εκπαίδευση και συμβουλευτική, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα, από τη σπορά μέχρι το μάρκετινγκ και τις εξαγωγές. Η υποστήριξη παρέχεται τόσο ομαδικά όσο και σε εξατομικευμένο επίπεδο, στις μονάδες παραγωγής.  

Διαβάστε για την 1η Πιλοτική Δράση: Συμβουλευτική σε Προβατοτροφική Μονάδα εδώ. Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

------------------------------------------------------------------------

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου - Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου» και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εγκαινίασαν το Κέντρο Αγροτοδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας με έδρα την πόλη της Καλαμάτας στις 10 Οκτωβρίου 2016.

Στόχος του ΚΕΑΜ είναι να υποστηρίξει έμπρακτα άτομα που προτίθεται να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και αναζητούν τον τρόπο να την υλοποιήσουν. Το ΚΕΑΜ ξεκίνησε τη δραστηριότητά του προσφέροντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής παιδείας, την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΑΜ εδώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Stavros Niarchos Foundation - Recharging the Youth Program

Τον Οκτώβριο του 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία, με σκοπό τη συμβολή στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College επιλέχθηκαν, σε συνεργασία με το Rutgers University - New Jersey και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως οι στρατηγικοί εταίροι για τη διοργάνωση δράσεων σχετικών με το πρόγραμμα Recharging the Youth: New Agriculture for a New Generation. Η Σχολή συμμετέχει πραγματοποιώντας κλαδικές μελέτες και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού.

Περιγραφή Προγράμματος

---------------------------------------------------------------------------------------------

Επιδεικτικές εφαρμογές Amino16 της Ελληνικής Βιομηχανίας Υδρολυμένης Πρωτεΐνης Ε.Ε. (ΕΒΥΠ)

Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων ξεκίνησε την δράση πιλοτικής/επιδεικτικής εφαρμογής της χρήσης των καινοτόμων προϊόντων της εταιρίας ΕΒΥΠ (ΑΜΙΝΟ 16, ΑΜΙΝΟ 16 Β-Zn κλπ) στις καλλιέργειες της ελιάς, της κερασιάς και της μηλιάς. Η πραγματοποίηση επιδεικτικών εφαρμογών αποτελεί στρατηγική επιλογή του Γραφείου, ως τμήμα των ενεργειών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με σκοπό την καλύτερη ανάδειξη του έργου που επιτελεί η Σχολή. Οι δράσεις επίδειξης και ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων μερών (αγροτικός κόσμος, επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα και κοινωνία) αποτελούν εργαλεία αναγνώρισης της Σχολής και καταξίωσής της ως έναν από τους βασικούς φορείς μεταφοράς της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα. 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017 American Farm School
X
Ζητήστε πληροφορίες