15. 01. 2019
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019
Aliki Perroti Educational Center
«Workshop γευσιγνωσίας ελαιολάδου»*, αίθουσα D1
09:30 – 09:45 «Οι δρόμοι της Ελιάς: Ένα Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο για ένα Εθνικό προϊόν»
Δρ. Αθανάσιος Μολασιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας, Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ.
09:45 – 11:30 Διεθνής Ελαιώνας - Γνωρίζοντας τον ανταγωνισμό
Εισηγήτρια Workshop: Μαρία Κατσούλη, Διαπιστευμένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου, Manager Athena International Olive Oil Competition
*η συμμετοχή γίνεται με προεγγραφή καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων. Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο email:
perrotiscollege@afs.edu.gr
«Ελαιόλαδο: Καλλιέργεια – Μεταποίηση – Διατροφική αξία»
Πρόγραμμα ομιλιών
11.30 – 12:00 Προσέλευση, Αμφιθέατρο
12:00 Χαιρετισμοί
Δρ. Παναγιώτης Κανέλλης, Πρόεδρός Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής & Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Perrotis College
12:15 – 12:30 «Συστήματα πυκνής φύτευσης - η Συμβολή του Κέντρου Ελιάς Krinos»
Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos, Καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
12:30 – 12:45 «Παρουσίαση του Διαγωνισμού Athena International Olive Oil Competition» Μαρία Κατσούλη Διαπιστευμένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου, Manager Athena International Olive Oil Competition
12.45 – 13.00 «Αυθεντικοποίηση ποικιλιών ελιάς και ελαιολάδου με χρήση γονιδιωματικών τεχνολογιών»
Δρ. Ιωάννης Γανόπουλος, Ερευνητής Μοριακή Βελτίωση Καλιεργούμενων Φυτών ΙΓΒ & ΦΠ, ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ
13: 00 – 13:30 Διάλλειμα - Ελαφρύ Κέρασμα
13.30 – 13.45 «Νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνολογίες στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου»
Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων, Perrotis College & Κριτής στον Athena International Olive Oil Competition 2016-2019
13:45 – 14:00 «OLEUM (Διασφάλιση της ποιότητας και της γνησιότητας του ελαιολάδου)»
Δρ. Νικόλαος Νενάδης, Επικoυρος Καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΑΠΘ
14:00 – 14:15 «Το ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο και ο ρόλος του στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες»
Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης, Πρώην Καθηγητής, ΑΤΕΙΘ, Ελληνικό Παρατηρητήριο
Οξειδωτικού Στρες, Θεσσαλονίκη
14:15 – 14:30 «Χρήση Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) για διαμόρφωση Brand σε Ελαιόλαδο – Μια Πρόταση Στρατηγικής»
Θεοχάρης Σπυρόπουλος, Εισηγητής, Perrotis College
14:30 – 15:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Για τη
φόρμα συμμετοχής πατήστε
εδώ.