ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο διαγωνισμό JA Start Up 2019 σπουδαστές του Perrotis College
15. 05. 2019

Με επιχειρησιακό σχέδιο για εταιρία που παράγει βιοδιασπώμενα κιβώτια και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και την αλλαγή των στρατηγικών επιχειρησιακής λειτουργίας, πέντε δευτεροετείς σπουδαστές του Perrotis College συμμετείχαν στο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2019».

Πρόκειται για τους σπουδαστές του προπτυχιακού προγράμματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας: Βαλέρια Μαρίνκοβιτς, Δημήτρης Καλτσούνας, Γκόραν Βερουσέφσκι, Γιάννης Πόπης και Παναγιώτης Παπαδουδής. Η πρότασή τους, η οποία έγινε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Χάρη Σπυρόπουλου είχε τον τίτλο: Bi-Pack και αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας με την καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Perrotis College Δρ. Κικής Ζηνοβιάδου. Αφορούσε την κατασκευή υλικών συσκευασίας από υλικά τα οποία είναι φιλικά στο περιβάλλον, με συνέπεια την δημιουργία βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας, φιλικών στο περιβάλλον και παράλληλα προσιτών σε εταιρίες και καταναλωτές.

«Επιλέξαμε να κάνουμε ένα project για τη βιώσιμη συσκευασία αφού θεωρήσαμε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην επιχειρηματική δραστηριότητα και να γίνει ένα μικρό βήμα προς την αειφορία. Ο ανταγωνισμός ήταν πραγματικά έντονος.  Αυτά που ήταν πιο δυνατά από το δικό μας, ήταν επιχειρηματικά σχέδια προσανατολισμένα σε τεχνολογίες πληροφορικής», δήλωσε η Βαλέρια Μαρίνκοβιτς.

Η συνεργασία αυτή ανάμεσα στους τομείς Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διεθνών Επιχειρηματικών Σπουδών παρέχει στους σπουδαστές του Perrotis College τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες σε τομείς κρίσιμους για την ελληνική οικονομία σε πραγματικές συνθήκες, αναπτύσσοντας νέα καινοτόμα προϊόντα στη διεθνή αγορά. Σημαντική συμβολή στην κατάρτιση της πρότασης είχαν οι σπουδάστριες της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, Εύα Καλαϊτζίδου και Άννα Σαββέλη, οι οποίες βοήθησαν ουσιαστικά και έμπρακτα του προπτυχιακούς σπουδαστές. «Η υποστήριξη που λάβαμε από το προσωπικό του Perrotis College ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν είδαν ότι αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα τη συμμετοχή μας και ότι επενδύουμε πολύ χρόνο και προσπάθεια, ήταν εκεί σε κάθε βήμα για να μας βοηθήσουν και να μας δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες», πρόσθεσε η κ. Μαρίνκοβιτς.

To«JA Start Up» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές 18-30 ετών να αναπτύξουν με δομημένο και οργανωμένο τρόπο τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης.

Κάθε χρόνο η συμμετοχή μεγαλώνει, αλλά φέτος, την 5η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται στην Ελλάδα, η αύξηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στο «JA Start Up 2019» συμμετείχαν 500 φοιτητές και φοιτήτριες από 20 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα που κατέθεσαν και ανέπτυξαν 80 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Από τις 80 ιδέες, οι 20 προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2019» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου 2019 στο Όσλο. Η πρόταση των σπουδαστών του Perrotis College κατετάγη στην 23η θέση.

  

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X