ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Project IDEAs στο Thessaloniki Design Week
12. 06. 2023

Στο Thessaloniki Design Week και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Cooking A Smart Local Food Concept, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε το Project Ideas. Εκπρόσωπος του Perrotis College ήταν το στέλεχος του HUB, Δημήτρης Μουστάκης.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες του έργου είχαν την ευκαιρία αρχικά να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους και κατόπιν μέσω των σχετικών εργαλείων που προτάθηκαν και τη συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων οι επιχειρηματικές ιδέες μετατράπηκαν σε επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούσαν στη δημιουργία βραχέων/τοπικών εφοδιαστικών αλυσίδων τροφίμων στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονταν η ψηφιακή τεχνολογία.

Συνολικά παρουσιάστηκαν τρεις επιχειρηματικές ιδέες και κατόπιν αναπτύχθηκαν ισάριθμα επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούσαν στη δημιουργία ενός εστιατορίου το οποίο μέσω συστήματος ιχνηλασιμότητας θα πιστοποιούσε την τοπική προέλευση των πρώτων υλών του και με αυτά θα δημιουργούσε γνωστά διεθνή "πιάτα", την κτηνοτροφία / εκτροφή βοοειδών με τη βοήθεια συστημάτων διαδικτύου των πραγμάτων, και την εμπορία μελιού ως μέρος ενός καλαθιού τοπικών προϊόντων που θα διατίθενται συνδυαστικά μέσω affiliate marketing.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από Ίδρυμα για την Τοπική Ανάπτυξη και την Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών - Γευγελή, Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης της Βόρειας Μακεδονίας. Έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X