ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρώτη θέση στο «Future Food Ventures Summer School» για την ομάδα καθηγήτριας του Perrotis College
11. 09. 2020

Την πρώτη θέση στην παρουσίαση ολοκληρωμένης επιχειρηματικής ιδέας σχετική με τον αγροδιατροφικό τομέα, κατέκτησε η ομάδα «The ReCirclers», της καθηγήτριας του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College, Δρ.Σοφίας Λάλου στο Summer School του «EIT Food, European Institute of Innovation & Technology».

Η ομάδα της Δρ. Λάλου πρότεινε την κατασκευή υλικού συσκευασίας τροφίμων από απόβλητα βιομηχανιών που επιμηκύνει τον χρόνο ζωής του προϊόντος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελική πρόταση της ομάδας, βασίστηκε στην ιδέα της Δρ. Λάλου να αξιοποιήσει κατάλληλα απόβλητα τροφίμων που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η νικήτρια πρόταση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την ολιστική προσέγγιση, πληρότητα και βιωσιμότητα της ιδέας (από την πρώτη ύλη μέχρι την απόρριψη του τελικού υλικού) και την ικανότητα της ομάδας να απαντήσει στις ερωτήσεις των επενδυτών. Η νικήτρια ομάδα μεταξύ άλλων κέρδισε και τη συμμέτοχή της στο "Center for Global Equality".

Το Summer School με θέμα “Future Food Ventures: Creating sustainable value propositions” συγκέντρωσε συμμετέχοντες από διάφορες χώρες και διαφορετικά ακαδημαϊκά πεδία και συνδιοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, το πανεπιστήμιο του Aaarhus της Δανίας και την εταιρεία Better Origin. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να χτίσουν  σταδιακά την επιχειρηματική τους ιδέα σχετιζόμενη με τον αγροδιατροφικό τομέα βάσει των στόχων αειφόρου ανάπτυξης (SDG)  του ΟΗΕ.  Στο τέλος, παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές επιχειρηματικές προτάσεις/ιδέες  σε επενδυτές με στόχο να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον τους για μελλοντική συνεργασία.

Το EIT- Food αποτελεί κορυφαία πρωτοβουλία για την καινοτομία στον τομέα των προϊόντων διατροφής, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμου κλάδου τροφίμων, με τη συμμετοχή της βιομηχανίας, νεοφυών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστήμιων από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Συνεργάζεται στενά με τους καταναλωτές για την ανάπτυξη νέων γνώσεων και τεχνολογιών, που θα προσφέρουν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής στους ευρωπαίους πολίτες.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X