ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με εισήγηση στο Ελληνο-Νιγηριανό επενδυτικό φόρουμ, ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος
02. 12. 2021

Στην ενότητα «Γεωργία και Υδατοκαλλιέργεια» του Eλληνο-Nιγηριανού επενδυτικού φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου, έκανε εισήγηση ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και του ΔΣ του GNCCT (Greek-NigerianChamberofCommerceandTechnology) κ. Οικονομάκη. 

Στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι «η εποχή μας είναι συναρπαστική για τον αγροδιατροφικό τομέα» και σημείωσε ότι η αγροδιατροφική εκπαίδευση καθίσταται περισσότερο σημαντική από ποτέ ώστε να ανταποκριθεί στις ολοένα πιο σύνθετες ανάγκες της παραγωγής τροφής, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή. Παρουσίασε τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του PerrotisCollege, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά του αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όλων των βαθμίδων του Ιδρύματος.

Στο φόρουμ παρουσιάστηκαν το επενδυτικό υπόβαθρο και οι προοπτικές της νιγηριανής οικονομίας καθώς και οι τομείς στους οποίους δίνει έμφαση η κυβέρνηση της χώρας. Συμμετείχαν βασικοί παράγοντες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της κυβέρνησης της Νιγηρίας, υποψηφίων επενδυτών, εμπειρογνωμόνων και αρμόδιων στελεχών σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Η εκδήλωση περιελάμβανε αλληλεπίδραση με φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και παρουσιάσεις από εκπροσώπους της κυβέρνησης της Νιγηρίας σχετικά με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και έργα που βρίσκονται υπό δρομολόγηση. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε τομείς με σημαντικές ευκαιρίες, όπως η γεωργία και οι υδατοκαλλιέργειες, τα λιμάνια και οι τερματικοί σταθμοί, η εκπαίδευση, η στέγαση και οι κατασκευές, καθώς και η κυκλική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι η Νιγηρία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς της ηπείρου.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X