ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Perrotis College συνάντηση του Δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Ελλάδας
02. 12. 2019

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοξένησε, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Perrotis College (φορέα υποδοχής του), συνάντηση του δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Κέντρα Europe Direct από όλη την Ελλάδα (με φορείς υποδοχής το Δήμο Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ναυπλίου, Λαμίας, τα Πανεπιστήμια Πειραιά, Αιγαίου και Δημοκρίτειο Θράκης, τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης, τις Αναπτυξιακές Εταιρίες Δωδεκανήσου και Ροδόπης, κ.α.), εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Η συνάντηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την υπεύθυνη του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, Κατερίνα Ρουμελιώτη και τον ακαδημαϊκό διευθυντή της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, Δρα Αθανάσιο Τσαυτάρη και συνεχίστηκε με γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα στελέχη του Perrotis College είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να συζητήσουν με τους επισκέπτες γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μελλοντικές συνεργασίες. Έπειτα από περιήγηση στο campus της ΑΓΣ, η συνάντηση μεταφέρθηκε στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή",  όπου ο αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα,  Γιώργος Μοσχόβης, παρουσίασε τις νέες προτεραιότητες και τους στόχους  της Ursula von der Leyen, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το 2020. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), το πρόβλημα της παραπληροφόρησης και τις δράσεις πολιτικής συνοχής.

Η συνάντηση του δικτύου συνεχίστηκε στις επόμενες δύο μέρες, 29 και 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με ενεργή συμμετοχή στο συνέδριο «EU and U-Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση», που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα στις αποθήκες Γ και Δ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X