ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στο Hackathon της Ρώμης δύο σπουδαστές του Perrotis College
14. 11. 2021

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το Perrotis College, οι σπουδαστές Δήμητρα Δασκαλάκη και Γρηγόρης Καραμπετιάν συμμετείχαν στο Hackathon που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλική πρωτεύουσα 20-22 Οκτωβρίου.

Διοργανώθηκε από τρεις ενώσεις: EucA, Social Warning και Me Out. Το Hackathon Europeans Go Digital είναι ένα έργο που συνιδρύθηκε από το Europe for Citizens Programme και σκοπεύει να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους νέους να ονειρεύονται, να οικοδομήσουν και να είναι οι πρωταγωνιστές της ψηφιοποίησης της Ευρώπης. Συνολικά, 69 σπουδαστές από 17 χώρες της Ε.Ε. εργάστηκαν μαζί σε ένα επαναστατικό και καινοτόμο Hackathon, μια άσκηση επίλυσης προβλημάτων για την εφεύρεση και τη δοκιμή λύσεων για την αύξηση της ψηφιακής συμμετοχής των νέων. Κατά τη διάρκεια του Hackathon, υπό την ηγεσία ειδικών διαμεσολαβητών, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε 15 ομάδες σε τρεις θεματικές περιοχές: Online Engagement στα Social Media, Grassroots Initiatives και Top-down Consultation Tools. Συνέταξαν και κατασκεύασαν έργα και παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή νέες εφαρμογές και πλατφόρμες για να κάνουν την Ε.Ε. πιο προσιτή σε όλους, να είναι πρωταγωνιστές στη λήψη αποφάσεων και να αγωνίζονται για διαφάνεια και ακριβή πληροφόρηση.

«Ήταν μία συγκλονιστική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι ομάδες εργάστηκαν με πάθος και εφάρμοσαν καινοτομίες προκειμένου να ανταποκριθούν στο πρότζεκτ τους. Παρουσιάσαμε εφαρμογές και πλατφόρμες για να κάνουμε την Ε.Ε. πιο προσβάσιμη σε όλους», είπαν ο Γρηγόρης Καραμπετιάν, ο οποίος σπουδάζει στο τρίτο έτος του προπτυχιακού προγράμματος «Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση» και η δευτεροετής του προπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Επιχειρηματικότητα», Δήμητρα Δασκαλάκη. 

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X