ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ακαδημαϊκές και άλλες δράσεις του Perrotis College
12. 09. 2019
Πλούσιος είναι ο απολογισμός δράσεων των στελεχών του Perrotis College. Ο ακαδημαϊκός διευθυντής της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών, Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης παραχώρησε συνέντευξη με τίτλο: «Η εφαρμοσμένη έρευνα είναι η καρδιά του Perrotis College», ενώ το ίδρυμα συμμετείχε σε πολλές και σημαντικές δράσεις. 

Συνέντευξη του Δρα Τσαυτάρη στην Agronews

Στη συνέντευξή του ο Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης τονίζει ότι η έρευνα αποτελεί αναγκαστικά την «αιχµή του δόρατος» του Perrotis College, καθώς µεταπτυχιακές σπουδές σηµαίνουν εκπαίδευση και πρωτότυπη έρευνα. Μάλιστα, στη σηµερινή εποχή η πολυπλοκότητα της προηγµένης έρευνας προϋποθέτει τη συνεργασία και µε άλλα ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήµια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από ιδέες και ερευνητικά ερωτήµατα, την απόκτηση και ανάλυση δεδοµένων και εξαγωγή πληροφοριών και µετέπειτα νέας γνώσης οι σπουδαστές λαµβάνουν ίσως τα πιο σηµαντικά εφόδια για τη µετέπειτα καριέρα τους στον αγροδιατροφικό τοµέα.
 
Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη.
 
1ο Μεσογειακό Θερινό Σχολείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία
 
Από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, το Perrotis College φιλοξένησε το 1ο Μεσογειακό Θερινό Σχολείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία. Ήταν μία συνδιοργάνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Βιοοικονομία), του BIOCIRCLE Italy (Master in Bioeconomy in the Circular Economy) και του Perrotis College. Στόχος του θερινού σχολείου ήταν να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους τομείς της βιοοικονομίας, της κυκλικής οικονομίας, και της βιώσιμης ανάπτυξης στον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και στο σχηματισμό ενός δικτύου για την προώθηση της Βιοοικοινομίας και της Κυκλικής Οικονομίας. Ακαδημαϊκά μέλη του Perrotis College, νέοι ερευνητές και φοιτητές (Μεταπτυχιακού και Μεταδιδακτορικού επιπέδου) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ενδιαφέροντα, τις δραστηριότητές τους στις χώρες και τα ινστιτούτα τους, καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών τους που αφορούν στην Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και την υποστήριξη της Βιωσιμότητας γενικότερα. 
 
Future Agro Challenge – The Global Competition
 
Περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες στο Future Agro Challenge που έγινε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ επισκέφτηκαν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το Perrotis College. Πληροφορήθηκαν για τις ποικίλες δραστηριότητές του και ξεναγήθηκαν τόσο στις εγκαταστάσεις του, όσο και στο campus της Σχολής. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τη διαχρονική προσφορά των δύο ιδρυμάτων στον αγροδιατροφικό τομέα και την επιχειρηματικότητα. «Είναι ένα εξαιρετικό ίδρυμα. Στην Αυστραλία έχουμε κάτι παρόμοιο αλλά είναι μόνο σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Ήταν καταπληκτική ιδέα να παρέχετε τέτοιου είδους εκπαίδευση από την παιδική ηλικία», είπε η Τζέσικα Φίλινγκ. «Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τις εγκαταστάσεις και τον επαγγελματικό τρόπο προσέγγισης στην εκπαίδευση που παρέχετε. Ο γιος μου, ο οποίος είναι γεωπόνος, θα ενθουσιαστεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε», δήλωσε η Σεσίλια Γουέστμπεργκ από την Οκλαχόμα των Η.Π.Α. Και οι δύο γυναίκες συμμετείχαν στην ομάδα που επισκέφτηκε τη Σχολή. 
 
Excellence in Services
 
Το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College πραγματοποιήθηκε το 22ο παγκόσμιο συνέδριο “Excellence in Services” με συμμετοχή σημαντικών συνέδρων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συζήτησαν θέματα που άπτονται των υπηρεσιών σε πολλά επίπεδα. 
 
Υποστήριξη διατριβών των πρώτων μεταπτυχιακών σπουδαστών του Perrotis College
 
Οι πρώτοι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, οι οποίοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων & Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων και Μάρκετινγκ στον Αγροδιατροφικό Τομέα, υποστήριξαν δημόσια τις διατριβές τους στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. 
 
Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Αλίκη Περρωτή" παρουσία των επικεφαλής των προγραμμάτων, των ακαδημαϊκών διευθυντών, καθώς και του Προέδρου του Perrotis College Δρ. Πάνου Κανέλλη και λοιπών καθηγητών όλων των τμημάτων. Την υποστήριξη προλόγισε ο ακαδημαϊκός Διευθυντής της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο κάθε φοιτητής παρέθεσε μια 20λεπτη παρουσίαση της διατριβής του και στη συνέχεια δέχτηκε τις ερωτήσεις από την αντίστοιχη τριμελή εξεταστική επιτροπή της. 

   
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X