ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Από τη… Γκάνα, στο Perrotis College για μεταπτυχιακές σπουδές
14. 11. 2022

Με στόχο να καταστεί ένας από τους κορυφαίους γεωπόνους της χώρας του, ο Thomas Anderson από τη Γκάνα σπουδάζει στο πρόγραμμα «Γεωργία Ακριβείας και Διαχείριση» της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, με μερική υποτροφία.

Γεννήθηκε το 1991 στην περιοχή Breku, που βρίσκεται στην κεντρική Γκάνα. Ταξίδεψε σχεδόν 6.000 χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του στόχου του. Έχει Bachelor στη Γεωργία από το University of Education της Γκάνας και Master στην Επιστήμη των Καλλιεργειών (ειδικότητα Αγρονομίας) από το University of Ghana.

«Ήθελα να εμπλουτίσω τις σπουδές μου με ένα ακόμη μεταπτυχιακό. Αυτή τη φορά ήθελα να επικεντρώσω στην Γεωργία Ακριβείας και την Αειφορική Γεωργία. Κάνοντας αναζήτηση, βρήκα το Perrotis College. Η πρώτη διαδικτυακή εντύπωση ήταν θετική. Η επαφή με τα στελέχη του Ιδρύματος ήταν άψογη και πολύ υποστηρικτική. Η απόφαση ελήφθη γρήγορα και στις 13 Οκτωβρίου βρέθηκα στο campus», λέει. Χαρακτηρίζει «καινοτόμο» και «τεχνολογικά προηγμένο» το Perrotis College. «Οι εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του είναι εντυπωσιακά. Προωθεί τη γνώση και την έρευνα και αυτά με ενθαρρύνουν να γίνω ένας εξαιρετικός γεωπόνος», υπογραμμίζει. «Το Perrotis College είναι μια οικογένεια. Η υποδοχή μου ήταν εξαιρετικά θερμή. Και με έκαναν γρήγορα να νιώσω μέλος της οικογένειας», προσθέτει. Θεωρεί φιλικούς και προσιτούς τους καθηγητές του Ιδρύματος, οι οποίοι είναι πάντα διαθέσιμοι για τους σπουδαστές τους. «Η Αειφορική Γεωργία και η Γεωργία Ακριβείας είναι το μέλλον. Σε αυτό επενδύω. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, φιλοδοξώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να αρχίσω τη δική μου δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που μαθαίνω στο Perrotis College θα μου φανούν πολύτιμα στην καριέρα μου. Θα αξιοποιήσω όλη τη γνώση που θα λάβω για να μπορέσω να διαχειριστώ και να λύσω προβλήματα των αγροτών στην πατρίδα μου», λέει.

Ο Thomas Anderson δηλώνει δικαιωμένος από την επιλογή του Perrotis College και στο μεταξύ προσπαθεί να εγκλιματιστεί πλήρως στην Ελληνική πραγματικότητα, να συνηθίσει το τοπικό φαγητό, να ανακαλύψει τις ομορφιές της χώρας και να μάθει αθλήματα τα οποία δεν είναι διαδεδομένα στη Γκάνα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X