ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Έναρξη του έργου NERDNET για τους σπουδαστές του Perrotis College
21. 03. 2022

Πρεμιέρα έκανε στις 18 Φεβρουαρίου η πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής εργαλειοθήκης του ευρωπαϊκού προγράμματος NERDVET (THINK SMART! ENHANCING CRITICAL THINKING SKILLS & MEDIA LITERACY IN VET) για το Perrotis College και το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες της κριτικής σκέψης και του Γραμματισμού στα Μέσα στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Σπουδαστές του Perrotis College και του Ι.ΙΕΚ της ΑΓΣ συμμετέχουν από κοινού στα workshop που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να απομυθοποιήσουν και να ανακαλύψουν μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Για το εναρκτήριο μάθημα με θέμα ‘Beyond fake news’, οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (International Peace Journalism Laboratory) του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Ο διευθυντής του, Αναπληρωτής Καθηγητής Νίκος Παναγιώτου, ανέθεσε στη βιβλιοθηκονόμο και υποψήφια Διδάκτωρα στο πεδίο «Γραμματισμός στα Ψηφιακά Κινητά Μέσα», Ανθή Μπάλιου, να πραγματοποιήσει την εισήγηση με αντικείμενο τον Γραμματισμό στα Μέσα και την κριτική σκέψη.

Να σημειωθεί ότι εισηγητές στα workshop είναι οι διδάσκοντες του Perrotis College και του Ι.ΙΕΚ ΑΓΣ: Δαμιάνα Κουτσομίχα, Νίκος Γκιζγκής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Σοφία Λάλου, Ευάγγελος Βέργος και Ευγενία Ευθυμιάδου. Όλοι τους παρακολούθησαν ξεχωριστό workshop εκπαίδευσης στη μεθοδολογία χρήσης και εφαρμογής του εκπαιδευτικού εργαλείου.

Το NERDVET συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από επτά εταίρους από έξι χώρες: Ιταλία, Βέλγιο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X