ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εισήγηση στελέχους του Perrotis College σε συνέδριο για την καινοτομία
04. 07. 2022

Εισήγηση στην ενότητα: «Η Καινοτομία στους κάθετους τομείς» του 3ου συνεδρίου «Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», πραγματοποίησε ο επ.καθηγητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Κισσούδης.

Όπως τόνισε , το Perrotis College αποτελεί βασικό πυλώνα καθετοποίησης της τεχνογνωσίας στον αγροδιατροφικό τομέα στη Β. Ελλάδα μέσω των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρει. Στόχος του είναι να αναγνωρίσει τις ανάγκες που έχουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις και να προτείνει καινοτόμες λύσεις. Η επαφή με τις επιχειρήσεις επιτρέπει την αναγνώριση των αναγκών και οι εγκαταστάσεις του κολεγίου επιτρέπουν την άμεση εμπλοκή των σπουδαστών για την επίτευξη των στόχων. Σημαντικό ρόλο έχουν οι συνέργειες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε δίκτυα μετάδοσης της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Μεταξύ αυτών η συνδιοργάνωση με το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών του θερινού σχολείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία καθώς και η επικείμενη έναρξη καινοτόμων προγραμμάτων επιμόρφωσης στους τομείς της βιολογικής γεωργίας, της τεχνολογίας τροφίμων, της Μεσογειακής διατροφής και των υδροπονικών καλλιεργειών μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Γενικότερα, οι εργασίες του συνεδρίου, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 27 και 28 Μαϊου, επικεντρώθηκαν στην εξέλιξη της καινοτομίας στη βόρεια Ελλάδα και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο του παρουσιάστηκαν οι δράσεις πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιριών για την εκπαίδευση της επιχειρηματικής κοινότητας της βόρειας Ελλάδας για τη χρήση τεχνολογιών αιχμής σε διάφορους τομείς της οικονομίας, την ανάπτυξη των ελληνικών start-ups, καθώς και εργαλεία χρηματοδότησης ανάλογων  πρωτοβουλιών.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X