ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ημερίδα του Perrotis College για τον κλάδο των τροφίμων στα Ιωάννινα
08. 04. 2023

Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Essence Hotel Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Perrotis College με αντικείμενο τις τάσεις και τις προκλήσεις στον κλάδο των τροφίμων.

Με κλιματικό… hotspot, παρομοίασε τη Μεσόγειο – λόγω της κλιματικής κρίσης – ο επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της ΑΓΣ, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης, στην εισήγησή του με τίτλο: «Προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων σε μία εποχή που το κλίμα αλλάζει». Όπως είπε, η αύξηση της θερμοκρασίας είναι αναμενόμενη σχεδόν παντού, οδηγώντας σε αύξηση των βροχοπτώσεων (εξάτμιση υδρατμών και υψηλότερη υγρασία στον αέρα). Εντούτοις, παρατηρείται μία εξαίρεση και αυτή είναι η λεκάνη της Μεσογείου. «Eπίδραση δύο διαφορετικών φαινομένων: Δυναμική της κυκλοφορίας των αερίων μαζών στην απώτερη ατμόσφαιρα και μείωση διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ στεριάς και τη θάλασσας. Αποτέλεσμα: Μειωμένες βροχοπτώσεις την περιοχή της Μεσογείου. Αναμένεται ξηρότερο κλίμα στις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε. Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα εκτίμησε ότι θα καταγραφεί επαύξηση των ζιζανίων (χρήση ζιζανιοκτόνων) και των ασθενειών (μυκοτοξίνες).

«Η στοχευμένη διατροφή είναι μια τάση για τα τρόφιμα που αναμένεται να αυξηθεί και να εξελιχθεί το 2023 με πρωτοβουλίες και πολιτικές για την υγεία που εισάγονται με βάση τις τοπικές ανάγκες και προκλήσεις», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων» του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου στην εισήγησή της με θέμα: «Προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων σε μία εποχή που το κλίμα αλλάζει». Προσέθεσε ότι στον απόηχο κρίσεων όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και ο COVID-19, έχει αυξηθεί η ανάγκη αυτοματοποίησης και σύνδεσης διαδικασιών στο σύστημα τροφίμων για την αύξηση της ανθεκτικότητας και κατέληξε λέγοντας: «Το 2023 μπορούμε να περιμένουμε μεγαλύτερες επενδύσεις σε λύσεις που επικεντρώνονται στην κυκλική οικονομία, καθώς και στην αξιοποίηση των παραπροϊόντων και της απώλειας τροφίμων».

Οι εργασίες της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Perrotis College και του Ι.ΙΕΚ της ΑΓΣ από το στέλεχος εγγραφών κ. Κωνσταντίνο Πηλιανίδη.

Το βίντεο της εκδήλωσης

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X