ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εισήγηση του απόφοιτου Vila Haziz σε ετήσια διάσκεψη για τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη
14. 05. 2019

Το αντίκτυπο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην κοινοτική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της εταρίας ΤΙΤΑΝ-SHARRCEM στο Κοσσυφοπέδιο, ήταν το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας (επίβλεψη Δρ.Σκλαβούνου και Δρ.Βέργου) του απόφοιτου (2018) Vila Haziz, την οποία παρουσίασε στην ετήσια διάσκεψη με θέμα "Οι οικονομίες των χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης στον μεταβαλλόμενο κόσμο", που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 10-12 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του παρουσίασε το νέο εγχείρημα της εταιρίας "ΤΙΤΑΝ – SHARRCEM" στο Κόσσοβο, το LAB Project (2014), έναν μη κυβερνητικό οργανισμό με σκοπό την μείωση της ανεργίας, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη νέων επιχειρήσεων αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος. Αιτία δημιουργίας του project στάθηκε το 55% των εταιριών παγκοσμίως που έχουν πλέον ως προτεραιότητα της στρατηγικής τους την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την τεράστια ανάγκη που επικρατεί στην περιοχή Hani I Elezit για όλα τα παραπάνω.

Τα συμπεράσματα που διεξήχθησαν (έπειτα από σχετική έρευνα) έδειξαν πως δύο στους πέντε (ποσοστό 40%) πολίτες συνδέουν την εταιρία "ΤΙΤΑΝ – SHARRCEM" με το LAB Project αντί άλλων δραστηριοτήτων της εταιρίας και βρίσκουν το αντίκτυπο της εξαιρετικό. Κατά τη διάρκεια που «τρέχει» το project, 2014-2017, υπήρξε αισθητή μείωση της ανεργίας (38%) και κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό, δημιουργήθηκαν 78 νέες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και η κοινωνία της Hani I Elezit, λειτουργεί καλύτερα σε ότι αφορά το περιβάλλον και την υγεία.

Η πρωτοβουλία της εταιρίας, η οποία ενδυνάμωσε τους δεσμούς σχέσεων της με την κοινωνία του Κοσσόβου, θεωρείται ως το καλύτερο εγχείρημα ΕΚΕ που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην περιοχή με πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο στην κοινωνία, όσο και την οικονομία. «Παρόλα αυτά, στο μέλλον θα πρέπει στην έρευνα να συμπεριληφθούν και άλλα κριτήρια που θα αποδώσουν ολοκληρωμένα στοιχεία σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε άλλους τομείς», κατέληξε ο Vila Haziz.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X