ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συνεργασία του Perrotis College με το European Institute of Innovation and Technology, (ΕΙΤ-Food).
13. 11. 2020

Η διεύρυνση της συνεργασίας του Perrotis College με το EIT-Food, συνεχίζεται με στοχευμένες πράξεις και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Το ΕΙΤ-Food, ανεξάρτητο όργανο της Ε.E., αποτελεί πρωτοβουλία για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον τομέα των τροφίμων, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, φορέων και πανεπιστήμιων από ευρωπαϊκές χώρες. Συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων γνώσεων και τεχνολογιών που προσφέρουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στους ευρωπαίους πολίτες. 

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο έτος, καθηγητές του Perrotis College συμμετείχαν στις εξής δράσεις του ΕΙΤ-Food:

  • Στο “Food RIS Consumer Engagement Labs”, συμμετείχαν εκπρόσωποι από έξι ευρωπαϊκές χώρες. Το Perrotis College, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, ανέλαβε τον σχηματισμό και συντονισμό της ελληνικής κοινοπραξίας (cluster) που συμμετείχε στο έργο (Perrotis College, Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΒΕΕ, και η νεοφυής επιχείρηση Εxoha). Με συγκεκριμένη μεθοδολογία και πρωτόκολλα, συλλέχθησαν πληροφορίες και ιδέες από τους καταναλωτές. Ο τελικός στόχος είναι η παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος που απευθύνεται σε ομοειδή ομάδα καταναλωτών το οποίο θα παρουσιασθεί στην αγορά.
  • Στο "Future Food Ventures Summer School", στο οποίο συμμετείχε η διδάσκουσα στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College Δρ. Σοφία Λάλου. Ο σκοπός του ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικών προτάσεων που σχετίζονται με τα τρόφιμα, βάση των στόχων αειφόρου ανάπτυξης (SDG) του Ο.Η.Ε.. Η νικήτρια πρόταση από την ομάδα της Δρ. Λάλου, αφορούσε στην κατασκευή υλικού συσκευασίας από απόβλητα βιομηχανιών που επιμηκύνει τον χρόνο ζωής του προϊόντος και αναδείχθηκε για την ολιστική της προσέγγιση και βιωσιμότητά της. Η νικήτρια ομάδα κέρδισε τη συμμέτοχή της στο «Center for Global Equality».  
  • Στο "New Product Development for the Food Industry School”, στο οποίο συμμετείχαν ο ακαδημαϊκός διευθυντής Προπτυχιακών Προγραμμάτων του Perrotis College Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος και η επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων Δρ. Κική Ζηνοβιάδου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 40 εκπρόσωποι  της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας από διάφορες χώρες. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν γνώση πάνω στα εργαλεία, τις τεχνικές και τις μεθοδολογίες ανάπτυξης νέων προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων. Η ομάδα της  Δρ. Ζηνοβιάδου, κέρδισε το έπαθλο για την «πιο καινοτόμο ιδέα-thinking out of the box idea».
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X