ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Για έρευνα στο U.C. Davis ο καθηγητής του Perrotis College Δρ. Βασιλικιώτης
09. 10. 2018

Ο επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, επισκέφθηκε το U.C. Davis, όπου εργάστηκε στο τμήμα Φυτικών Επιστημών και πιο συγκεκριμένα στο εργαστήριο της Dr. Amélie Gaudin.

Η έρευνά του, επικεντρώνεται στην επίδραση των πρακτικών διαχείρισης στον αποικισμό των μυκορριζικών ριζών σε εμπορικούς οπωρώνες αμυγδάλου, κερασιού, δαμάσκηνου και ελιάς. Το εγχείρημα θα βοηθήσει στην αναγνώριση των πρακτικών διαχείρισης του εδάφους που είναι επωφελείς για την ενίσχυση των μυκορριζικών ενώσεων και την ποικιλομορφία και λειτουργία των μικροβιακών κοινοτήτων στους οπωρώνες. Θα αποτελέσει, επίσης, ένα πολύπλοκο τμήμα της βιώσιμης γεωργίας και θα συμβάλλει στη μείωση των εισροών, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα κέρδη των παραγωγών φρούτων και καρπών.

Ο Δρ. Βασιλικιώτης κατά την παραμονή του στις Η.Π.Α. συμμετείχε σε δύο εκθέσεις Study Abroad, μία στο Berkeley University και μία στο U.C. Davis., όπου παρουσίασε το Perrotis College και τα ερευνητικά προγράμματα που έχει αναλάβει.

Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν καλεσμένος στο Evergreen State College όπου παρουσίασε - στο πρόγραμμα οικολογικής γεωργίας του Κολλεγίου "Καλυμμένες Καλλιέργειες ως Εργαλείο για τον Μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής" - τις ερευνητικές εργασίες του για πολυκαλλιεργητές στο μεσογειακό κλίμα και την ερευνητική του συνεργασία με το U.C. Davis σχετικά με το ρόλο της κάλυψης των καλλιεργειών στον αποικισμό μυκορριζικών ριζών των εμπορικών αμυγδάλων. Η εστίαση της παρουσίασής του ήταν στο πώς οι συγκεκριμένες πρακτικές διαχείρισης μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος στη γεωργική παραγωγικότητα και με ποιον τρόπο η γεωργία μπορεί να βοηθήσει στην απομόνωση του άνθρακα (απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και αποθήκευση του στο έδαφος ως οργανική ύλη), μειώνοντας έτσι τις συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα.

Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν με ερωτήσεις καθ’ όλη την παρουσίαση.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X