ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Perrotis Day 2018
23. 11. 2018

Με μία σεμνή τελετή, το Perrotis College και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή τίμησαν -για μία ακόμη χρονιά- τη μνήμη του Δημήτρη Περρωτή. Το Perrotis Day έχει μετουσιωθεί σε ένα σημαντικό ετήσιο θεσμό, στο πλαίσιο του οποίου απονέμονται τα βραβεία «Θεοδώρα Βαλεντή».

Το πρωινό της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, επιμνημόσυνη δέηση για τον Δημήτρη Περρωτή. Ακολούθησε η εκδήλωση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου εκπαιδευτικού κέντρου «Αλίκη Περρωτή». Παρουσία του Γενικού Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, Jr., ο πρόεδρος του Perrotis College και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης, προχώρησε σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του Κολεγίου, εξαίροντας την προσφορά του αείμνηστου Δήμητρη Περρωτή, τον οποίον -όπως είπε- δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της μεγάλης ευεργέτιδας της Σχολής, Αλίκη Περρωτή. «Είναι τόσο πλούσιο και μεγάλο ώστε όποια πέτρα και αν σηκώσεις στη Σχολή θα βρίσκεται από κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

Τα βραβεία «Θεοδώρα Βαλεντή» απονέμονται σε σπουδαστές που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή αριστεία τους, το δυναμικό χαρακτήρα τους και τη συμβολή τους στη οικοτροφειακή ζωή, αξίες που αποτελούν έμπνευση για άλλους σπουδαστές. Φέτος, για το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο τους, τον υποδειγματικό χαρακτήρα τους και τη σημαντική συμβολή τους στη ζωή των σπουδαστών βραβεύτηκαν η Θεανώ – Χριστίνα Πασσιά από τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών και οι Gregory Yiannakis και Valerija Marinkovic από το Προπτυχιακό Πρόγραμμα. Και οι τρεις σπουδαστές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το επίπεδο των σπουδών στο Perrotis College, δήλωσαν δικαιωμένοι από την επιλογή τους και μοιράστηκαν τα μελλοντικά όνειρά τους στον αγροδιατροφικό τομέα που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Τα βραβεία απένειμε η ίδια η κα. Θεοδώρα Βαλεντή (εγγονή της κας. Αλίκη Περρωτή) η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την ηγεσία του Perrotis College για την εκδήλωση στη μνήμη του προγόνου της και ευχήθηκε ότι καλύτερο στους τρεις βραβευθέντες σπουδαστές. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παραβρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Περρωτή. 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X