ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διάκριση για το Perrotis College στον διαγωνισμό Regiostarts 2021
12. 01. 2022
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα BalkanROAD, στο οποίο συμμετείχε το Perrotis College, απέσπασε τη διάκριση “Public Favourite” στον ετήσιο διαγωνισμό Regiostarts 2021 (κατηγορία SMART Europe) που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
 
Υπό την εποπτεία του καθηγητή του Perrotis College Δρα Χρήστου Βασιλικιώτη, το έργο ανέπτυξε τη διαδικτυακή web-GIS εφαρμογή ROADtool για τον υπολογισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιτρέποντας την παραγωγή και εμπορία προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, νερού και αποβλήτων, ανιχνεύσιμων σε όλα τα στάδια παραγωγής.
 
Ο διαγωνισμός, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των βραβείων την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στοχεύει στον εντοπισμό ορθών πρακτικών και στην ανάδειξη καινοτόμων έργων που μπορούν να εμπνεύσουν άλλες περιφέρειες, διαχειριστές έργων και επιχειρήσεις.
 
Πέρα από το Perrotis College, στο έργο BalkanROAD συνεργάστηκαν οι φορείς:
 
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών
Ένωση Αγροπεριβαλλοντικών Αγροτών Βουλγαρίας
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων
Ομοσπονδία Οργανικών Παραγωγών Βόρειας Μακεδονίας με συντονιστή δικαιούχο το Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Μπενάκη στην Ελλάδα
 
Παρακολουθήστε την τελετή βράβευσης στον σύνδεσμο: https://regiostarsawards.eu/  (η βράβευση του BalkanROAD στο 44:45)
 
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X