ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή φοιτητών του Perrotis College στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων της Κροατικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα: Ευκαιρίες για Νέους της Υπαίθρου - Πώς να διασφαλίσεις την Αειφορία στις Κοινότητες της Υπαίθρου σε όλη την ΕΕ
26. 05. 2020
Λίγο πριν την ανακοίνωση των μέτρων περιορισμού σε σχέση με τον COVID19, δύο φοιτητές του κολλεγίου Perrotis εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων, που έλαβε χώρα στο Zάγκρεπ της Κροατίας από 9 έως 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Κροατικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου.
Η Ιφιγένεια Λογοθέτη, τριτοετής φοιτήτρια στη διαχείριση αγροπεριβαλλοντικών συστημάτων, και ο Διονύσης Καλομοίρης, τριτοετής φοιτητής διεθνούς επιχειρηματικότητας, συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης, η οποία είχε θέμα: Ευκαιρίες για Νέους της Υπαίθρου - Πώς να διασφαλίσεις την Αειφορία στις Κοινότητες της Υπαίθρου σε όλη την ΕΕ;. Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε ομάδες εργασίας, με θέματα όπως η αναγνώριση της άτυπης εκπαίδευσης, η διάδωση του youth work, η ποιοτική απασχόληση, οι ευκαιρίες για τους νέους των αγροτικών περιοχών, παρουσιάσεις και επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ζάγκρεμπ. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic.
Η συμμετοχή των νέων έγινε κατόπιν πρόσκλησης από τη Διεύθυνση Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας μας, ενώ στην προετοιμασία των παιδιών συνέβαλε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας. Τους συνολικά τρεις Έλληνες συμμετέχοντες συνόδευσε ο κος Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Τμήματος Β’ Παρακολούθησης Περιφερειακών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας.
Η εμπειρία αυτή χαρακτηρίστηκε και από τους δύο σπουδαστές του Perrotis College ως πολύ σημαντική.


 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X