ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στην έκθεση IFAT 2022 στέλεχος του Perrotis College
13. 06. 2022

O επίκουρος καθηγητής του προπτυχιακού προγράμματος Περιβαλλοντικές Επιστήμες του Perrotis College, Δρ. Γιώργος Φυτιάνος, επισκέφτηκε τη μεγαλύτερη έκθεση για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες στον κόσμο IFAT 2022 στο Μόναχο.

Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Πόλης και πρωτοπόρα έκθεση περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιείται σε διετή βάση. Φέτος, περίπου 3.000 εκθέτες παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σε 120.000 επισκέπτες.

Η κυκλική οικονομία κατέλαβε περισσότερο χώρο από ποτέ στην εμπορική έκθεση. Συνολικά τέσσερις ειδικοί χώροι αφιερώθηκαν ειδικά στην κυκλική οικονομία (από τα πλαστικά μέχρι τα οικοδομικά υλικά). Για το νερό, το ενδιαφέρον στράφηκε στη βιώσιμη χρήση, για παράδειγμα στη βιομηχανική παραγωγή και στις πόλεις που πρέπει να κάνουν έξυπνη διαχείριση του νερού για να προετοιμαστούν για ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ξηρασίες και έντονες βροχοπτώσεις.

Αναφορικά με τη διαχείριση και τη σχεδίαση μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και παραγωγή λιπάσματος.

Ο Δρ. Φυτιάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών και να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της περιβαλλοντικής τεχνολογίας. Η συνολική παρουσία του έδωσε την ευκαιρία στο Perrotis College και την ΑΓΣ να συνεχίσει να προωθεί και να βελτιώνει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X