ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ημερίδα του Europe Direct για την Πράσινη Συμφωνία στο Perrotis College
10. 02. 2020

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της «Πράσινης Συμφωνίας» που υλοποιεί η Ε.Ε., βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε το Europe Diret στις 3 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ακαδημαϊκό διευθυντή της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, Δρα Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, το ρόλο της επιστήμης και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Στη συνέχεια, o πρώην προϊστάμενος της Ε.Ε., πρώην ειδικός γραμματέας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και πρόεδρος της Λέσχης Ελαιολάδου "Φίλαιος",  κ. Ευάγγελος Διβάρης έθεσε ερωτήματα σε σχέση με τους στόχους της νέας «Πράσινης Συμφωνίας» για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή γεωργία.

Η παρουσίαση του διευθυντή της Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Ανάπτυξης της υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δρ Αναστάσιος Χανιώτης, είχε ως επίκεντρο τη στρατηγική της Ε.Ε. για το μέλλον της γεωργίας και συγκεκριμένα τη μετατροπή του συστήματος παραγωγής της τροφής, τη μετάβαση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής αλλά και της γεωργίας στην Ευρώπη και το ρόλο της ΚΑΠ στο κίνημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου SLU της Σουηδίας, Δρ. Κωνσταντίνος Καραντινινής ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας στη μετάβαση που θα φέρει η νέα «Πράσινη Συμφωνία» και αναφέρθηκε σε ένα πετυχημένο παράδειγμα συνεταιριστικής δράσης από τον Καναδά, αλλά και τη σημασία της συνέργειας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες και εύστοχες ερωτήσεις εκ μέρους των σπουδαστών και των καθηγητών του Perrotis College. Να σημειωθεί ότι η νέα «Πράσινη Συμφωνία» για την Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα δράσης για το 2020 του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, μία μέρα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας η ημερίδα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Αγροτική Πολιτική» με συντονιστή και εμπνευστή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου SLU της Σουηδίας, Δρα Κωνσταντίνο Καραντινινή. Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε για όγδοη χρονιά τη συγκεκριμένη δράση και συμμετείχε με την παρουσίαση της υπεύθυνης του Κέντρου, κα Κατερίνα Ρουμελιώτη, στην ενότητα «Αειφορία, Εκπαίδευση, Πολιτισμός». Η κα Ρουμελιώτη μίλησε για τεχνικές και μεθόδους στο χώρο της εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και επιτυγχάνουν την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα αειφορίας αλλά και ευρωπαϊκής επικαιρότητας και σημασίας. 

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην αειφορία σε σχέση με την Κοινή Γεωργική Πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, την έρευνα αλλά και πρακτικές εφαρμογές μέσα από την τεχνολογία. Ανάμεσα στους ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο κ. Ευάγγελος Διβάρης,  ο Δρ. Αναστάσιος Χανιώτης, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α, Robert Goodman, o πρόεδρος της ΑPIVITA Νίκος Κουτσιανάς και εκπρόσωποι από επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεταιρισμούς κ.α.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X