ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του συμποσίου OpenEARTH με τη συνδρομή του Perrotis College και της ΑΓΣ
17. 02. 2020

Το τριήμερο συμπόσιο OpenEARTH, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 12-14 Φεβρουαρίου 2020 από το Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Μπενάκη, το Perrotis College και την ΑΓΣ, στο πλαίσιο του INTERREG BalkanROAD, του «Προγράμματος Βαλκανίων-Μεσογείου 2014-2020». Ασχολήθηκε με τα βασικά ζητήματα της προσαρμογής και του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής μέσω της προώθησης των γεωργικών πρακτικών και των σύγχρονων τεχνολογιών. Επίσης, κάλυψε βιώσιμες στρατηγικές για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, νερού και αποβλήτων στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, καθώς και θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

Στις εργασίες συμμετείχε ο κορυφαίος επιστήμονας και εκπρόσωπος του κράτους για την Κλιματική Αλλαγή καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος έχει λάβει μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων βραβείων και μοιράστηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με τον πρώην αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. Αλ Γκορ το 2007. Ο Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης και ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης προήδρευσαν των σεμιναρίων "Βιώσιμη Γεωργία" και "Σύγχρονα Τεχνολογικά Εργαλεία Υποστήριξης Αποφάσεων" και παρουσίασαν το έργο τους, ενώ η Δρ. Κίκη Ζινοβιάδου παρουσίασε το έργο της "Συσκευασίες με βάση το Βιοπολυμερές".

Η κα Κατερίνα Ρουμελιώτη διοργάνωσε το εργαστήριο για την κλιματική αλλαγή και σε συνέχεια της παρουσίασής της για τις αιτίες και τα αποτελέσματα του φαινομένου, συντόνισε τη συζήτηση με 50 περίπου μαθητές από γυμνάσια της Θεσσαλονίκης με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής με την τεχνική του world café.

Στις 15 Φεβρουαρίου, πολλοί δικαιούχοι του έργου και ενδιαφερόμενα μέρη επισκέφθηκαν το πιλοτικό πεδίο Kir-Yianni στη Νάουσα όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι την εφαρμογή των διαφόρων πρακτικών που σχεδιάστηκαν για τη μείωση του άνθρακα, του νερού και αποτύπωμα αποβλήτων στο οινοποιείο. Στο τέλος της επίσκεψης, ως περιβαλλοντική δράση, οι διοργανωτές φύτεψαν δέντρα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X