ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με ενεργή συμμετοχή του Perrotis College τα βραβεία του διαγωνισμού Trophy-Τροφή Challenge
13. 12. 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Trophy-Τροφή Challenge 2022, ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, που περιελάμβανε τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, ένα διήμερο bootcamp και τις τελικές παρουσιάσεις των προτάσεων, ο διαγωνισμός έκλεισε με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού ήταν η επίκουρη καθηγήτρια και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων», Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, η οποία ήταν παρούσα στην τελετή, όπως άλλωστε και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.  

ToTrophy-Τροφή Challenge υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Perrotis College υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Trophy-Τροφή Challenge υποστηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα αγροδιατροφικής καινοτομίας και έχει καθιερωθεί μεταξύ της αγροδιατροφικής κοινότητας, καθώς από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει υποστηρίξει συνολικά 120 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς και ινστιτούτα. Οι 16 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α., λαμβάνοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου επιχειρηματική υποστήριξη και συμβουλευτική.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X