ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ολοκλήρωση εναρκτήριας συνάντησης του ευρωπαϊκού κόμβου ψηφιακής καινοτομίας #DigiAgriFood
19. 12. 2022

Η εναρκτήρια συνάντηση του #DigiAgriFood, του πρώτου ευρωπαϊκού κόμβου ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταίρων του σχήματος είχαν την ευκαιρία: α) να παρουσιάσουν το αντικείμενο δράσης των φορέων τους και τις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν για τη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού, β) να συζητήσουν θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και προγραμματισμού των δράσεων και των παραδοτέων του έργου και γ) να γίνουν κοινωνοί της ενιαίας εταιρικής ταυτότητας του #DigiAgriFood.

Ο κόμβος #DigiAgriFood έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με 135 ακόμη κόμβους, συμμετέχει στο δίκτυο καινοτομίας των European Digital Innovation Hubs (EDIHs) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X