ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η αναπληρώτρια, υπό τον υπουργό, επικεφαλής της Γραμματείας Έρευνας Εκπαίδευσης και Οικονομικών (REE) καθώς και επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, Chavonda Jacobs-Young, στο Perrotis College
03. 04. 2019

Εκατό χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολέμησης Εντόμων (EBCL) -ευρωπαϊκός βραχίονας της Υπηρεσίας Αγροτικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA ARS)-  με εργαστηριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, στον χώρο του Perrotis College και στο «Agropolis campus», στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα ερευνητικής παρουσίας και δραστηριότητας του ευρωπαϊκού τομέα του USDA ARS, εκπρόσωποι του τομέα Έρευνας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ επισκέφθηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, ως επικεφαλής, η αναπληρώτρια, υπό τον υπουργό, επικεφαλής της Γραμματείας Έρευνας Εκπαίδευσης και Οικονομικών (REE) καθώς και επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, Chavonda Jacobs-Young, o αναπληρωτής συντονιστής των προγραμμάτων για τις ΗΠΑ του USDA ARS, Steven Kappes, ο διευθυντής του γραφείου διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων του USDA ARS, Bryan Norrington και η διευθύντρια των εργαστηρίων του USDA-ARS στη Γαλλία και στην Ελλάδα, Dawn Gundersen. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν  ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, ο πρόεδρος της Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης και οι ερευνητές του τοπικού εργαστηρίου του (EBCL), Αλεξάνδρα Χασκοπούλου και Javid Kashefi.

«Η ευθύνη των εργαστηρίων βιολογικού ελέγχου της Υπηρεσίας Αγροτικών Ερευνών (USDA-ARS) είναι να συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στην αυθεντική αποστολή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η οποία είναι η προστασία της αγροτικής παραγωγής και των οικοσυστημάτων» τόνισε η αναπληρώτρια, παρά τω υπουργώ, επικεφαλής του Τομέα Έρευνας, Εκπαίδευσης και Οικονομικών (REE) και επικεφαλής επιστήμονας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, Chavonda Jacobs-Young. «Είναι μέρος της δουλειά μας να συγκεντρώνουμε και να διασταυρώνουμε πληροφορίες για τα σημαντικά φυτά και ζώα, να υποστηρίξουμε επιστημονικά τη γεωργία, από την παραγωγή μέχρι και την πρόληψη παραγόντων που βλάπτουν την παραγωγή», πρόσθεσε. «Το 2050 αναμένουμε ότι θα ζουν στον πλανήτη μας περίπου εννιά με δέκα δισεκατομμύρια άνθρωποι», συνέχισε η κ. Jacobs-Young και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θα πρέπει να τραφούν, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή τροφή... οι προκλήσεις, οι οποίες καθορίζουν και τη στρατηγική μας, είναι να προστατεύσουμε την τροφή, το νερό, τον αέρα, το περιβάλλον».

Η κ. Jacobs-Young έδωσε στοιχεία για το έργο και τις δραστηριότητες των εργαστηρίων του USDA ARS, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και διεθνώς. «Στις ΗΠΑ έχουμε 90 τοποθεσίες για έρευνα, έχουμε τέσσερα σημεία εκτός των ΗΠΑ για έρευνες βιολογικού ελέγχου και είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Βιολογικού Ελέγχου» τόνισε και συνέχισε: «Ο τομέας του USDA-ARS διαθέτει και απασχολεί στα εργαστήρια του οκτώ χιλιάδες υπαλλήλους, δύο χιλιάδες από τους οποίους είναι μεταπτυχιακοί επιστήμονες. Ο προϋπολογισμός είναι ένα δισεκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες, καθώς και άλλα τριακόσια εκατομμύρια για τις υποδομές, συνολικά ένα δισεκατομμύριο εξακόσια εκατομμύρια δολάρια».

«Είναι μια εκπληκτική ιστορία επιτυχημένης συνεργασίας, διαχρονικής συνεργασίας, σε ερευνητικό επίπεδο, με αμοιβαία οφέλη και για τις ΗΠΑ και για την Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Ο κ. Pfleger συνεχάρη τους επιστήμονες του παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου για τη δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, καθώς και το κλιμάκιο των Αμερικανών παραγόντων και επιστημόνων που ηγείται αυτής της κοινής προσπάθειας για την ερευνητική δουλειά που γίνεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο από τα εργαστήρια βιολογικού ελέγχου και βιολογικής καταπολέμησης εντόμων και ζιζανίων.

Ο πρόεδρος της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Δρ.Πάνος Κανέλλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι η μια από τις δύο ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Καταπολέμησης Εντόμων βρίσκεται εντός της Σχολής και αναφέρθηκε στις ωφέλειες που προκύπτουν μέσα από αυτή τη σχέση και για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X