ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ακαδημαϊκός του Perrotis College στη διαδικτυακή ημερίδα: Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν
25. 09. 2020

Για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Perrotis College και το πώς αυτά υλοποιούν και προωθούν την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα μίλησε ο επικεφαλής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του προπτυχιακού προγράμματος, Δρ. Τρύφων Αδαμίδης στη διαδικτυακή ημερίδα "Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα". Διοργανώθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μαζί με το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και το ΟΚ!Τhess.  Ο Δρ. Αδαμίδης τοποθετήθηκε στην πρώτη ενότητα της ημερίδας, η οποία είχε ως θέμα τις δομές υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια. Στο ίδιο ψηφιακό τραπέζι βρέθηκαν πανεπιστήμια, σημαντικές επιχειρήσεις και θεσμικοί φορείς της περιοχής, για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της καινοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds, Δρ. Σπύρος Αρσένης, σημειώνει ότι «η Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα NBG Business Seeds δηλώνει ενεργά για μια ακόμη χρονιά την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα και στηρίζει τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Κάνουμε πράξη τις συνέργειες και βοηθάμε αποτελεσματικά το οικοσύστημα καινοτομίας». Από την πλευρά του, ο συντονιστής του ΟΚ! Τhess, Αντώνης Ηλίας, αναφέρει ότι «η αξία της καινοτομίας αναδεικνύεται όλο και περισσότερο από την ακαδημαϊκή έρευνα μέχρι τις νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και τις μεγάλες εταιρείες που μετασχηματίζονται ψηφιακά. Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας και η ημερίδα που διοργανώνεται θα συμβάλλει ώστε να γίνουν κατανοητά τα κίνητρα αλλά και η στρατηγική όλων των σημαντικών φορέων της περιοχής μας στις σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν».

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X