ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση της ΕΕΔΕ στο Perrotis College για τις επίτιμες προξένους της Θεσσαλονίκης
03. 10. 2019

Τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πέντε επίτιμες πρόξενοι της Θεσσαλονίκης, είχε το Perrotis College. Ήταν πρωτοβουλία του τομέα ανάπτυξης γυναικών μάνατζερ και επιχειρηματιών του τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.  

Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα Seth Frank, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η παρουσία των επιτίμων προξένων είναι καταλυτική σε διάφορες πτυχές παρέμβασης, που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων δύο κρατών σε πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό επίπεδο. Μέσα στους στόχους τους είναι πάντα η σύσφιξη των σχέσεων δύο διαφορετικών κόσμων, με διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετική ίσως ταχύτητα ανάπτυξης, οπότε η αρωγή τους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για το κράτος που εκπροσωπούν, είναι σημαντική. 

Εκ μέρους του Perrotis College τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η επ.καθηγήτρια και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων», Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Κούβελας και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά τους χαιρετισμούς, άνοιξε η αν.καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας Παρούλα Νάσκου – Περράκη, κάνοντας μία πρώτη προσέγγιση στις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις. Στην συνέχεια μίλησαν τρεις επίτιμες πρόξενοι της Θεσσαλονίκης (Αυστρίας-Εσθονίας-Αυστραλίας), οι οποίες «σύστησαν» τις χώρες που εκπροσωπούν και ανέπτυξαν τον διπλό ρόλο που έχουν, ως γυναίκες και ως πρόξενοι. Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή των τριών παραπάνω προξένων και με την προσθήκη ακόμη δύο (Πορτογαλίας και Ηνωμένου Βασιλείου), την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Νικόλ Καζαντζίδου.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X