ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Υποβρύχιος καθαρισμός σε συνεργασία με το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας-Perrotis College
11. 09. 2020
 
To Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, με φορέα υποδοχής το Perrotis College, η Περιβαλλοντική οργάνωση isea και το Ocean Diving Center υλοποίησαν τη δράση “Time for the Environment” στην παραλία Λαγόμανδρα στη Χαλκιδική στα τέλη Αυγούστου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και την ενημέρωσή τους για τις ευρωπαϊκές πολιτικές για το περιβάλλον.
 
Ο υποβρύχιος καθαρισμός, που έγινε από επτα δύτες στο πλαίσιο του προγράμματος “zeroplastic diving centers”, είχε ως αποτέλεσμα την ανάσυρση ποσοτήτων πλαστικών, όπως μπουκαλιών, λάστιχων, σακούλων, πλαστικών μιας χρήσης και κουτιών αναψυκτικών, που βρίσκονταν για πολύ καιρό στη θάλασσα. Ο σκοπός του υποβρύχιου καθαρισμού ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με τις επιπτώσεις των καταναλωτικών επιλογών μας στα υδάτινα οικοσυστήματα, στους θαλάσσιους οργανισμούς και στην ανθρώπινη υγεία, και ο προβληματισμός γύρω από τους τρόπους μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων.
 

 
Κατά τη διάρκεια της δράσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία από την Πολιτική Συνοχής, την αναμενόμενη εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία με στόχο μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη.
 




 
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X