ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με τη συμβολή του Perrotis College το πρόγραμμα «Συγκομιδή της ελιάς» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
17. 11. 2022

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης, στελέχη του Perrotis College συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συγκομιδή της ελιάς» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, με πρωτοβουλία των Φίλων & Υποστηρικτών ΚΠΙΣΝ και με τη συμμετοχή 106 μαθητών από τρία σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με την επιστημονική και εκπαιδευτική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Perrotis College και σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Ο Business Manager του Κέντρου Ελιάς “Krinos” του Perrotis College, Δημήτρης Ψαθάς, ανέλαβε το κομμάτι του προγράμματος που αφορούσε την επίσκεψη στις ελιές του πάρκου και όλα τα σχετικά με την ιστορία του φυτού, τη σημαντικότητα του για την ελληνική οικονομία, τη συγκομιδή, την ελαιοκομία. Επίσης, μοιράστηκε με τους μαθητές τις μοναδικές γνώσεις του σχετικά με τη γευσιγνωσία του ελαιολάδου.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής του προπτυχιακού προγράμματος «Περιβαλλοντική Επιστήμη» του Perrotis College, Δρ. Γιώργος Φυτιάνος έκανε παρουσιάσεις σχετικές με την κοσμετολογία και την παραγωγή καλλυντικών, καθώς και με τη διαχείριση των αποβλήτων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την παραγωγή ενέργειας, φυσικών λιπασμάτων, πρώτων υλών κ.α..

Τα δύο στελέχη συνόδευε ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος. Η “Συγκομιδή της ελιάς” για το 2022 – όπως και για το 2021 – χρηματοδοτήθηκε από την ευγενική δωρεά της Ερμής-Δημαράκης Στ. Α.Ε..

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X