ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Hμέρα Καριέρας στο Perrotis College
08. 04. 2022

Με workshops, σημαντικούς ομιλητές και ρεαλιστικές προτάσεις για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία πραγματοποιήθηκε φέτος το Career Day του Perrotis College.

Η εκδήλωση της Δευτέρας 4 Απριλίου ήταν επικεντρωμένη στον κλάδο της Διεθνούς  Επιχειρηματικότητας. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Careers Consultant / Recruiter, Σίλια Χριστοφιλοπούλου, Partner/Co-Founder της HR Partners, με εμπειρία χρόνων στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματικότητα, η οποία αναφέρθηκε στους κλάδους που μπορούν να επιλέξουν να ακολουθήσουν απόφοιτοι με σπουδές στην Επιχειρηματικότητα. Στην συνέχεια, αποκάλυψε χρήσιμα μυστικά, για "soft & hard skills" και για αποτελεσματικούς τρόπους εύρεσης ιδανικής εργασίας. Οι καθηγητές του Perrotis College, κκ. Χάρης Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος Αντωνίου, και Δρ. Αναστάσιος Καραμάνος, παρουσίασαν προοπτικές επιχειρηματικότητας, πωλήσεων, ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και τις επιλογές μεταπτυχιακών που έχουν οι απόφοιτοι του Κολλεγίου μας. Με μεγάλη χαρά, μίλησε στους σπουδαστές η απόφοιτος του Perrotis, Όλγα Βροχοπούλου, εργαζόμενη στον κλάδο του ανθρώπινου δυναμικού, η οποία περιέγραψε τη δική της διαδρομή μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Γεγονός το οποίο την βοήθησε ήταν η δυνατή προετοιμασία που έκανε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Κολλέγιο.

Οι διπλές εκδηλώσεις της Παρασκευής 8 Απριλίου ήταν αφιερωμένες στον Αγροδιατροφικό Τομέα και την Αειφορική Γεωργία. Οι καθηγητές, κα Ελευθερία Τσιτσανοπούλου, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης, καθώς και οι επικεφαλής των προγραμμάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Δρ. Τρύφων Αδαμίδης και Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, ενημέρωσαν τους σπουδαστές για τις θέσεις εργασίας και τις τάσεις στον συγκεκριμένο κλάδο τους – πού μπορούν να εργαστούν μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού τους. Οι απόφοιτοι του Perrotis College, Μαρία Αγιαννίδου και Στέλιος Κουσιδώνης, νέα στελέχη στη Βιομηχανία Τροφίμων στους τομείς Ελέγχου Ποιότητας και Παραγωγής, μίλησαν στους σπουδαστές για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και στην αποτελεσματική προετοιμασία που απαιτείται. Ειδικός στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, ο Νίκος Πρατσίδης, Senior Human Resources Professional και Διευθύνων Στέλεχος του People at Work Hellas, με μεγάλη εμπειρία στη Βιομηχανία Τροφίμων και στη ζήτηση του κλάδου, μοιράστηκε τις δικές του γνώσεις με τους σπουδαστές του Perrotis College. Τόνισε την σημασία των "soft skills" απαραίτητα πλέον στη σημερινή αγορά εργασίας. Κλείνοντας, μετέφερε συμβουλές από εργοδότες για την αναζήτηση εργασίας από τη γενιά Ζ.

Παράλληλα, στην ημερίδα της Αειφορικής Γεωργίας, ο Δρ. Παναγιώτης Τζιαχρής, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης και Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους. Συζήτησαν για τις επιλογές σταδιοδρομίας καθώς και συγκεκριμένες θέσεις εργασίας του κλάδου. Οι απόφοιτοι, σημερινοί επαγγελματίες στον κλάδο της Αειφορικής Γεωργίας, Κωνσταντίνος Οροϊλίδης και Παναγιώτης Παλιούρας, μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες για το πώς φτάσανε, μέσα από διαφορετικά μονοπάτια, στις τωρινές τους θέσεις στην Αγροτική Βιομηχανία.

Κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις, ήταν η συμμετοχή του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, φορέας ο οποίος φιλοξενείται στο Perrotis College και – μεταξύ άλλων – δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να διερευνήσουν επιλογές απασχόλησης στην Ευρώπη.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X