ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Φοιτητές του WPI παρουσίασαν τις έρευνες που διενήργησαν στο Perrotis College
09. 05. 2023

Με την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Perrotis College, φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου WPI, διενήργησαν εργασίες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο campus του κολλεγίου. Η ομάδα των Αμερικανών φοιτητών παρακολούθησε στο Perrotis College τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, στο πλαίσιο της ανταλλαγής φοιτητών του προγράμματος Study Abroad.

Οι εργασίες σχετίζονταν με τα Logistics στον αγροδιατροφικό τομέα και την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού κέντρου «Αλίκη Περρωτή».

Σε ό,τι αφορά τα logistics στον αγροδιατροφικό τομέα, η ομάδα των φοιτητών διεξήγαγε συνεντεύξεις με εταιρείες διανομής τροφίμων και καθηγητές με εξειδίκευση στη γεωργία και διαπίστωσε ότι το ενδιαφέρον για την τεχνολογία είναι περιορισμένο. Η ομάδα περιέγραψε πιθανές τεχνολογίες που έχουν ωφελήσει το σύστημα παγκοσμίως και μπορούν να στηρίξουν το ελληνικό σύστημα βελτιώνοντας την ασφάλεια των τροφίμων και παράλληλα να μειώσουν το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όπως είπαν, η έρευνα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί από το Perrotis College για την εκπαίδευση του μελλοντικού εργατικού δυναμικού στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.

Σχετικά με την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές εξέτασαν τις συγκεντρώσεις σε μικρότερη κλίμακα μέσω της φορητότητας των μικρο-αισθητήρων. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι το κάπνισμα και ο καιρός έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στα επίπεδα ρύπων του περιβάλλοντος και οι ερευνητές βρήκαν περιορισμένη κατανόηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μεταξύ των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα οι μελετητές εντόπισαν:

  • Χαμηλότερες συγκεντρώσεις NO2 στην Άνω Πόλη από το κέντρο της πόλης, ενώ οι συγκεντρώσεις PM2.5 ήταν παρόμοιες μεταξύ των γειτονιών.
  • Χαμηλές συγκεντρώσεις PM στην οδό Εγνατία και τη λεωφόρο Νίκης.
  • Το παθητικό κάπνισμα και το SO2 ήταν οι πιο σημαντικές πηγές υψηλών επιπέδων μόλυνσης του περιβάλλοντος.
  • Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιορισμένες προηγούμενες γνώσεις αλλά επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ποιότητα του αέρα.
  • Η χρήση απλοποιημένης γλώσσας ήταν αποτελεσματική στην επικοινωνία σχετικά με τη ρύπανση.
  • Η ανατροφοδότηση από τους ερωτηθέντες παρείχε μια εικόνα για τη σημασία της ευαισθητοποίησης.

 

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X