ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
5ο EU Jobs and Mobility Roadshow
14. 11. 2021

Για 5η συνεχή χρονιά και για δεύτερη διαδικτυακά διεξήχθη από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου το EU Jobs and Mobility Roadshow, μια ενημερωτική εκδήλωση του Ελληνικού Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, πάνω σε θέματα εργασίας, κινητικότητας, και επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, φορέων, οργανώσεων και επιχειρήσεων και συμπεριέλαβε εξαιρετικές συζητήσεις και παρουσιάσεις  σε σχέση με τις δεξιότητες αλλά και όλα τα προγράμματα, τα δίκτυα και τις υπηρεσίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Ευρωπαίοι πολίτες στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για τη βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, με έμφαση στο Σύμφωνο για τις Δεξιότητες (Pact for Skills). Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανειδίκευση του εργατικού δυναμικού, μέσω του συγκερασμού των προσπαθειών και της δημιουργίας εταιρικών σχέσεων που υποστηρίζουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και τις στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης είναι μερικοί από τους στόχους του Συμφώνου.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Μάρκετινγκ του Perrotis College, Χάρης Σπυρόπουλος, υπογράμμισε τις ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ψηφιακού μάρκετινγκ, με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των σύγχρονων ψηφιακών νομάδων και στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό. Επισήμανε τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) και της δια βίου μάθησης σε καινοτόμα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ο καθηγητής Βιοχημείας του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του Perrotis College για το Summer School στη Βιοοικονομία, Κωνσταντίνος Βοργιάς, υπογράμμισε στην ενότητα της εκδήλωσης για την Πράσινη Συμφωνία, τη σημασία του κύκλου της τροφής και τη διαδρομή του τροφίμου από την παραγωγή έως το απόβλητο. Το ‘business as unusual’ θα εισάγει νέες τεχνικές και πρακτικές για την επισιτιστική ασφάλεια (food security) και την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

Η συζήτηση - εργαστήριο  την τρίτη μέρα της εκδήλωσης,  12/11 και 17:00 με 19:30 με θέμα "Τηλεργάσια στην ΕΕ: Απελευθέρωση της εργασίας ή εργασιακός μεσαίωνας" εντάχθηκε στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και συντονίστηκε από τη δημοσιογράφο Μελιώ Κατσιφάρα. Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι κυρίες Στέλλα Τιληγάδα και Σοφία Γουργουρή, σπουδάστριες του Perrotis College. Στο πλαίσιο διοργάνωσης και επικοινωνίας της εκδήλωσης ΕU Jobs & Mobility Roadshow κάθε χρόνο το Europe Direct Κ. Μακεδονίας συνεργάζεται με το Γραφείο Καριέρας του Κολλεγίου Perrotis.

Δείτε ΕΔΩ τις εισηγήσεις.

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X