ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Study Abroad Virtual Tour
13. 11. 2020

Η πανδημία επηρέασε πολλές σφαίρες δραστηριότητας παγκοσμίως, αλλά ίσως κανένας τομέας δεν έχει επηρεαστεί τόσο, όσο αυτός των διεθνών ταξιδιών. Με τα προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό να έχουν «παγώσει» σε όλο τον κόσμο, το γραφείο Study Abroad του Perrotis College κατάφερε να διατηρήσει ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με τα συνεργαζόμενα ιδρύματα στις Η.Π.Α. εφευρίσκοντας ταυτόχρονα καινοτόμους τρόπους για να προσφέρει την εκπαιδευτική εμπειρία του Perrotis College στο αμερικανικό κοινό.

Από αυτές τις προκλήσεις, γεννήθηκε η σειρά βίντεο με τίτλο «A Taste of Perrotis College». Δημιουργήθηκαν έξι ταινίες μικρού μήκους, επισημαίνοντας διαφορετικές πτυχές της εμπειρίας του Perrotis College Study Abroad. Η ομάδα του Study Abroad παρουσίασε το πρόγραμμα, έκανε μια περιοδεία στο campus και εξήγησε στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού όπως το… φιλότιμο. Γυρίστηκαν σύντομες διαλέξεις από τους Δρ. Καμπουρίδη, Δρ. Βασιλικιώτη και Δρ. Ζηνοβιάδου, παρέχοντας στους θεατές ένα δείγμα από τους τομείς που δραστηριοποιούνται οι καθηγητές του Perrotis College. Η Κατερίνα Σταματικά και η Αμερικανίδα fellow, Kate Dietrich-Manion, έδωσαν μάθημα ελληνικής μαγειρικής, επισημαίνοντας γαστρονομικές και πολιτιστικές πτυχές της Ελλάδας, και το προσωπικό του Student Services εισήγαγε τους θεατές στα αγαπημένα τους σημεία στη Θεσσαλονίκη μέσω μιας μικρής περιήγησης στην πόλη.

Τα βίντεο έχουν σταλεί σε πολλούς συνεργάτες και φοιτητές στις Η.Π.Α. και είναι διαθέσιμα για προβολή στο κανάλι του Perrotis College στο YouTube. Η σειρά των βίντεο χρησιμεύει επίσης ως εισαγωγή σε ένα νέο πρόγραμμα που προσφέρεται από το Study Abroad και ονομάζεται: Online Lectures. Δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσει διαδικτυακές διαλέξεις επισκεπτών από ένα μέλος του Perrotis College, επιτρέποντας στους φοιτητές να αποκτήσουν διεθνή προοπτική στον τομέα τους, ενώ, ταυτόχρονα, επιδεικνύουν την τεχνογνωσία του Perrotis College.

Με το μέλλον των διεθνών ταξιδιών να παραμένει άγνωστο, οι συνεργασίες καθηγητών και προσωπικού θα βοηθήσουν στη γεφύρωση των κενών που άφησε η παγκόσμια πανδημία.

Δείτε ενδεικτικά ένα από τα βίντεο παρακάτω:

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X