ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αλέξανδρος Μπλέτσας, τάξη 2023
27. 02. 2024

Κρατάει στα χέρια του τη συσκευασία με τη γραβιέρα σε ελαιόλαδο και καμαρώνει. Ο 26χρονος Αλέξανδρος Μπλέτσας από τα Ιωάννινα αποφοίτησε μόλις πέρυσι από τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College και το συγκεκριμένο προϊόν αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων του στα εργαστήρια του Κολλεγίου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Τροφίμων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως λέει ήθελε να έρθει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ως μαθητής Λυκείου. «Τελικά, ήρθα ως σπουδαστής της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College. Ενημερώθηκα για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη νέων προϊόντων και επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων» σε ειδική εκδήλωση που έγινε στα Ιωάννινα. Περίμενα να αντιμετωπίσω δυσκολίες με τη γλώσσα, αλλά όλα κύλησαν φυσιολογικά και πήγαν εξαιρετικά καλά», λέει. Ξεκαθαρίζει ότι θεωρούσε απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό, τόσο για τις επιπλέον γνώσεις και την εξειδίκευση, όσο κυρίως για την επαφή με τη βιομηχανία και τον χώρο της αγοράς. Αισθάνεται ευγνώμων για τις γνώσεις και όλα όσα του προσέφεραν η ΑΓΣ και το PerrotisCollege. «Έχουν πλέον μία μόνιμη θέση στην καρδιά μου. Οι καθηγητές του Perrotis είναι εξαιρετικοί και πάντα στο πλευρό των σπουδαστών. Ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και τα εργαστήρια είναι κορυφαία», υπογράμμισε.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στη Β.Ε.Κ. «Πίνδος», ενώ μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του, ασχολείται ενεργά και με το οικογενειακό τυροκομείο-εργαστήριο. Εκτός από τη γραβιέρα σε ελαιόλαδο, παρασκευάζει γραβιέρα και πρόβειο λευκό τυρί με λαχανικά σε άλμη, τα οποία πωλούνται σε κάβες και ντελικατέσσεν της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων. «Τα προϊόντα είναι… οικογενειακή υπόθεση. Παρασκευάζονται μόνο με δικό μας γάλα και είναι χειροποίητα», λέει με περηφάνεια. 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X