ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίδειξη ειδικού σπαστήρα φυτομάζας
30. 05. 2022

Επίδειξη ειδικού σπαστήρα φυτομάζας πραγματοποιήθηκε στο πειραματικό πρόγραμμα αναγεννητικής βιολογικής γεωργίας του Perrotis College, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και σπουδαστών του Perrotis College.

O τερματισμός των φυτών εδαφοκάλυψης αποτελεί βασικό στάδιο στην αναγεννητική γεωργία, όπου η συνεχής κάλυψη του εδάφους με φυτά εδαφοκάλυψης (cover crops) συνδυάζεται με σπορά εαρινών καλλιεργειών με την πρακτική της ακατεργασίας (No-till planting). Η σπορά γίνεται με εξειδικευμένες σπαρτικές μηχανές No-Till, πάνω στην φυτομάζα που καλύπτει το έδαφος. Ο στόχος του τερματισμού των φυτών εδαφοκάλυψης είναι να σπάσει ο βλαστός των φυτών σε διάφορα σημεία χωρίς να τεμαχιστούν, ώστε να ξεραθούν και να μην αναβλαστήσουν και ανταγωνιστούν την κύρια καλλιέργεια που ακολουθεί. Η φυτομάζα που δημιουργείται βοηθάει στη μείωση της απώλειας υγρασίας και παρεμπόδισης των ζιζανίων.

Η επίδειξη κατέστη εφικτή χάρη στον κ. Σισμίκη, ο οποίος διέθεσε για εκπαιδευτικούς σκοπούς τον σπαστήρα φυτομάζας (Roller-crimper) της ΒΙΟΓΕΜ.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X