ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μεταπτυχιακοί φοιτητές του WPI στο Perrotis College
24. 03. 2018

Προωθώντας τη διαπανεπιστημιακή και μέσα από αυτήν τη διεπιστημονική συνεργασία, το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής υποδέχθηκε 23 τριτοετείς φοιτητές του γνωστού πανεπιστημίου των ΗΠΑ «Worcester Polytechnic Institute – WPI». Η συνεργασία των δύο ιδρυμάτων είναι πολύχρονη και στενή και στο πλαίσιο αυτό η πασίγνωστη και πολυβραβευμένη πρόεδρος του WPI, DrLaurie Leshin, θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην τελετή αποφοίτησης του PerrotisCollege, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Οι 23 φοιτητές έφτασαν στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολή το Σάββατο 10 Μαρτίου και θα αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ το Σάββατο 5 Μαΐου. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του “Global Projects Program” του WPI. Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, μέσω του οποίου οι φοιτητές του πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 40 ιδρύματα και φορείς 25 χωρών. Για την Ελλάδα επέλεξαν το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προκειμένου να διευρύνουν το πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, να έρθουν σε άμεση επαφή με τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη εκτός των ΗΠΑ, σε διεθνές περιβάλλον.

Στο διάστημα των επτά εβδομάδων παραμονής τους, οι φοιτητές –οι οποίοι συνοδεύονται από δύο καθηγητές τους- έχουν χωριστεί σε ομάδες και συνεργάζονται με σπουδαστές της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Perrotis College πάνω σε κοινά πρότζεκτ.

Αφορούν: τον εντοπισμό στρατηγικών για την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης τροφίμων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, «ανοικτό» μουσείο αγροτικής τεχνολογίας, αξιολόγηση των προοπτικών της «έξυπνης» γεωργίας σε αγροτικές και αστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τον μετασχηματισμό της αγροτικής ζωής μελετώντας οικογένειες αγροτών που φιλοξένησαν -μέσω AirBnB- ξένους επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη χρονιά που φοιτητές του συγκεκριμένου γνωστού πανεπιστημίου επιλέγουν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο PerrotisCollegeτης Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X