ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Την Αλίκη Περρωτή βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
06. 04. 2022

Σε μία σεμνή και λιτή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου στις 4 Απριλίου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βράβευσε την ευεργέτιδα της Σχολής και του Perrotis College και Επίτιμη Έφορo Αλίκη Περρωτή για την προσφορά στην πατρίδα και το έργο της.

Η Αλίκη Περρωτή τιμήθηκε με το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας, το οποίο απονέμεται μόνο σε γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, για εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην πατρίδα, για πράξεις φιλανθρωπίας και για άριστες επιδόσεις στα γράμματα και τις τέχνες.

«Η Αλίκη Περρωτή, η ευεργέτιδα η οποία, με το φιλανθρωπικό της έργο στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, επέλεξε μια ζωή κοινωνικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Απέδειξε ότι η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία όταν προσφέρουμε, συνδράμουμε και συμπαραστεκόμαστε στον πιο αδύνατο, σε αυτόν που έχει ανάγκη. Μια μόνιμη εθελόντρια, σε έναν αγώνα ανιδιοτελούς πορείας, που την χαρακτηρίζει η αγάπη για τον άνθρωπο. Στο πρόσωπό της, τιμάμε και τον πατέρα της, ευεργέτη Θεόδωρο Κωνσταντόπουλο, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με το ομώνυμο νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το παράσημο εκ μέρους της Αλίκης Περρωτή παρέλαβε η εγγονή της Θεοδώρα Πικρού-Βαλεντή, η οποία έκανε λόγο για μια ένδειξη αναγνώρισης στη μεγάλη προσφορά της κας Περρωτή κυρίως στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή παρευρισκόμαστε σήμερα ανάμεσά σας, εγώ και η οικογένειά μου, εκπροσωπώντας τη γιαγιά μου Αλίκη Περρωτή και λαμβάνοντας το Βραβείο Ευποιίας που της απονέμεται. Μια ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής προσφοράς της στη χώρα μας την οποία αγαπά και ευεργετεί πάντοτε. Η Αλίκη Περρωτή είναι μια γυναίκα που όλη της τη ζωή χαίρεται να προσφέρει. Με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια, βοηθάει τους συνανθρώπους της, ιδιαίτερα όσον αφορά στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Με αυτόν τον τρόπο έχει μυήσει και την οικογένειά μας στις ίδιες αξίες και μας παραδίδει μια σπουδαία παρακαταθήκη, αλλά και ένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η Αλίκη Περρωτή με το έργο της δίνει το παράδειγμα και δείχνει τον δρόμο στη νέα γενιά να προχωρήσει δυναμικά. Και ποτέ να μην ξεχνάει την ηθική υποχρέωση να στηρίζουμε την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς», τόνισε η κα Θεοδώρα Πικρού-Βαλεντή.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια τελετή βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ο καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά και η πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Βικτωρία-Μαργαρίτα Καρέλια.

Σύσσωμη η κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College συγχαίρει την κα Αλίκη Περρωτή και εκφράζει την περηφάνια της για τη σύνδεσή της με το μοναδικό της έργο.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X