ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαλέξεις εξ αποστάσεως στο Perrotis College μέσω e-learning
08. 11. 2019

Ακολουθώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις, τo Perrotis College εγκαινίασε πρόσφατα τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω Η/Υ (e-learning) στα μεταπτυχιακά προγράμματά του. Το e-learning είναι ένα μοντέλο εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών για την υλοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας. Οι εξ αποστάσεως διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και οι σπουδαστές αγκάλιασαν την προσπάθεια με ενθουσιασμό καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν τον χρόνο που αφιερώνουν για την μελέτη σε σχέση με τις υπόλοιπες ασχολίες τους. Πέραν της εξοικονόμησης χρόνου και χώρου, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προάγει την ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων που συνδέονται με την αυτόνομη πορεία μάθησης. Ορισμένοι σπουδαστές παρακολούθησαν τις διαλέξεις από την κατοικία τους ή τον εργασιακό τους χώρο, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν το πλήρως εξοπλισμένο George and Charlotte Draper Information & Media Hub της βιβλιοθήκης του Perrotis College.

Οι καθηγητές ανέπτυξαν εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για να διευκολύνεται η αλληλεπίδραση και η απρόσκοπτη επικοινωνία των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη θετική εμπειρία των σπουδαστών. Το εκπαιδευτικό σχέδιο των καθηγητών συμπεριελάμβανε την περιγραφή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την πρόβλεψη για παροχή υποστήριξης του σπουδαστή κατά τη φυσική του παρουσία στο Perrotis College. Η πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται πλέον είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό περιβάλλον που διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία επικοινωνίας για ευελιξία και αλληλεπίδραση, συμβάλλοντας σε μία καινοτόμα, αποδοτική και ευχάριστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Το Perrotis College στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνδυάζουν την παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω Η/Υ, αυτό δηλαδή που ονομάζεται blended delivery method. Έτσι θα παρέχεται επιπλέον ευελιξία σε εκπαιδευτές και σπουδαστές εφόσον η φυσική παρουσία θα κρίνεται πλέον απαραίτητη για ορισμένα και όχι για το σύνολο των μαθημάτων κάθε προγράμματος.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X