ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Perrotis College και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην 84η ΔΕΘ
09. 09. 2019

Πολυεπίπεδη και σημαντική παρουσία στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχαν το Perrotis College και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τα δύο ιδρύματα έχουν διαχρονικά ταυτιστεί με τις έννοιες της καινοτομίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης και υπό την ηγεσία του προέδρου τους, Δρα Πάνου Κανέλλη, έχουν υιοθετήσει ισχυρό προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το «άνοιγμά» τους τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα, συνεχίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση στη γεωπονία και τις επιστήμες ζωής.

Το περίπτερο του Perrotis College επισκέφτηκαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt και ο γενικός πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr.


Οι δράσεις και οι συμμετοχές στην 84η ΔΕΘ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ενότητας Digital Greece. Συγκεκριμένα:

• Το Perrotis College διέθετε περίπτερο στο πλαίσιο του Future Agro Challenge – The Global Competition, όπου τα στελέχη του ενημέρωναν τους επισκέπτες σχετικά με τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και άλλες δραστηριότητές του.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ακαδημαϊκών του Perrotis College και στο Global Agripreneurs Summit. Συγκεκριμένα:

•      Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου η επ.καθηγήτρια και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων» του Perrotis College Δρ.Κική Ζηνοβιάδου συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Innovative Food Waste Solutions».

•      Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο επ.καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Αγροπεριβαλλοντικών Συστημάτων Δρ.Χρήστος Βασιλικιώτης και ο επ.καθηγητής και επικεφαλής εργαστηρίου γενετικής του Perrotis College, Δρ.Χρήστος Κισσούδης πραγματοποίησαν ομιλία με τίτλο: «Leaders Debate: Synthetic Biology or Regenerative Agriculture?»


Συμμετοχή στο Global Agripreneurs Summit είχε και το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Σχολής. Συγκεκριμένα:

•      Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η γεωπόνος Βίκυ Κρυσταλλίδου, πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση με τίτλο «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα» που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Τέλος, συμμετοχή στο Innovation Hub της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και του Found.ation είχε και το Δημοτικό Σχολείο της Σχολής. Συγκεκριμένα:

•      Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δαμιάνα Κουτσομίχα και η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Σμαρώ Καϊμάκη, συμμετείχαν σε εκδήλωση με τίτλο: «Το μέλλον της εκπαίδευσης».

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X