ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ρεκόρ παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου από τη συγκομιδή του ελαιώνα πυκνών φυτεύσεων του Perrotis College
18. 11. 2021

Ρεκόρ παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου από τη συγκομιδή του εκπαιδευτικού-ερευνητικού-επιδεικτικού ελαιώνα πυκνών φυτεύσεων  του Perrotis College. Οι ελιές συγκομίσθηκαν σε περίπου δύο ώρες με το νέο μοντέλο της ελαιοσυλλεκτικής μηχανής - ευγενική και διαχρονική προσφορά και συνεργασία από το 2011 του απόφοιτου Τάσου Αναστασόπουλου και της οικογένειάς του. Να τονιστεί πως αν γινόταν με το χέρι, όπως είναι ο κλασικός τρόπος στις παραδοσιακές φυτεύσεις, θα χρειαζόταν περίπου δύο εβδομάδες και η συνδρομή δέκα σπουδαστών! Τη συγκομιδή παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, σπουδαστές του Perrotis College, του ΙΙΕΚ, ΕΠΑΛ, καθηγητές και εργαζόμενοι της Σχολής.

Η φετινή συγκομιδή έχει «σπάσει» κάθε ρεκόρ παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου. Στον  ελαιώνα αξιολογούνται από το 2011, συστήματα  πυκνής και υπερπυκνής φύτευσης ελιάς σε γραμμικά συστήματα, δυο ποικιλίες (Κορωνέικη και Αrbequina) και διάφορες αγρονομικές επεμβάσεις άρδευσης, λίπανσης. Έχουν δημοσιευτεί πολλές ερευνητικές εργασίες και έχουν εκπονηθεί πτυχιακές διατριβές σπουδαστών του Perrotis College. Με την έναρξη από πέρυσι του νέου Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση, είναι υπό εξέλιξη mεταπτυχιακή διατριβή και έρευνα με ψεκαστικά drones.

Οι δραστηριότητες στον ελαιώνα ενισχύουν δράσεις του Κέντρου Ελιάς Krinos και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων και συνεργασιών με επιχειρήσεις και πανεπιστήμια της Ε.Ε., όπως το ARTOLIO project, το AGREENSMART κ.α.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X