ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις από τo Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας
03. 05. 2023

Skillsfestival σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο

To Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας με τα Europe Direct Θεσσαλονίκης-ΚΕΔΗΘ και Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν το πρώτο Φεστιβάλ Δεξιοτήτων σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Αφορμή στάθηκε το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (2023), που έχει σκοπό την προώθηση μιας νοοτροπίας επανειδίκευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον χώρο του Blockchain Factory της οδού Βαλαωρίτου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να πειραματιστούν σε διάφορα πεδία γνώσης, να εμπνευστούν και να ενημερωθούν για ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον εθελοντισμό, αλλά και για τα αποκτήσουν με έκπτωση 20% την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων από το stand της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Upcycling workshop με θέμα τα ρούχα και την αειφόρο μόδα, τρία εργαστήρια χορού Street Dance/, Masterclass "πίνακας με παλαίωση και μεικτές τεχνικές", καθώς και δράσεις καλών πρακτικών συμπερίληψης και σχολικής υποστήριξης, παρασκευής ημίσκληρου τυριού, ελαιογευσιγνωσίας, παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού με ελαιόλαδο και εκχυλίσματα βοτάνων, marketing, 3D printing, masterclass μελεκούνι, υγιεινής διατροφής και τρία εργαστήρια ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Διαβαλκανικό #epastogether

Τη διαβαλκανική συνάντηση #epastogether των Σχολείων Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φιλοξένησε το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας στο Perrotis College.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 160 μαθητές από Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, εκπαιδευτικοί, καθώς και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από Αθήνα και Βρυξέλλες. Τη συνάντηση διοργάνωσαν τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες σε διάφορες θεματικές όπως η κλιματική αλλαγή, η ψυχική υγεία, η δημοκρατία σε σχέση με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις, η ισότητα και τα ανθρώπινα  δικαιώματα.

Με αφορμή τη διαβαλκανική συνάντηση στη #epastogether Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, απηύθυνε μήνυμα στους μαθητές: «Έχετε ήδη τη δυνατότητα να σχεδιάσετε την τροχιά του μέλλοντός μας. Γιατί στην Ένωσή μας σημασία έχει το μέγεθος των ιδεών σας, η δύναμη των επιχειρημάτων σας και οι πεποιθήσεις σας, όχι η ηλικία σας, το υπόβαθρό σας, ούτε το γεωγραφικό μέγεθος ή η θέση της χώρας σας. Μην αφήσετε κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο».

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X