ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Perrotis College σε εκδήλωση της έκθεσης FOODTECH 2019
14. 10. 2019

Η τεχνολογική επανάσταση των τελευταίων χρόνων (Industry 4.0) στην παραγωγή, τα logistics, αλλά και τον ποιοτικό έλεγχο στη βιομηχανία κρέατος και προϊόντων του, ήταν τα ζητήματα που αναλύθηκαν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης FOODTECH 2019. Συμμετείχε ο τεχνολόγος τροφίμων – κτηνίατρος του Perrotis College και της ΜΠΙΚΑΣ ΑΕ, Θεόδωρος Καλλίτσης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαφάνεια, η οποία είναι καινούργιος όρος επιλογής τροφίμου από τον καταναλωτή. Τη χαρακτήρισε μάλιστα έναν υπερ-παράγοντα επηρεασμού της καταναλωτικής επιλογής και σημείωσε με παραδείγματα την ξεχωριστή συμβολή που μπορεί να έχει η τεχνολογία στην ανάδειξη του ελληνικού ποιοτικού κρέατος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγραφή όλων των στοιχείων και την κωδικοποίησή τους, που θα φτάνουν έως το τέλος της αλυσίδας, δηλαδή τον καταναλωτή. «Σημαντικό ρόλο σε αυτά θα παίξει το ερευνητικό έργο GreQuM, που αφορά την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού κρέατος», ανέφερε ο κ. Καλλίτσης.

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε η Μαργαρίτα Τσάκωνα (Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία τροφίμων και ποτών» και έδωσε την ευκαιρία σε όσους την παρακολούθησαν, να πάρουν μια γεύση από το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, ένα μέλλον που έχει ήδη αρχίσει όμως, καθώς η ψηφιακή τεχνολογία και οι σύγχρονες εφαρμογές χρησιμοποιούνται σήμερα σε πολλές από τις διαδικασίες της παραγωγής και της διακίνησης.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X